Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: politie neemt Lamborghini, knalgroene Mercedes en minivrachtwagen in beslag

Door Juliette Schmitt 2 juli 2020

Uit een loods op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort zijn vandaag verschillende voertuigen door de landelijke politie in beslag genomen. De loods werd verhuurd en maakt deel uit van een pand waar een transportbedrijf is gevestigd. De politie vertrok niet met lege handen en namen onder andere een peperdure Lamborghini, een knalgroene Mercedes en een minivrachtwagen in beslag. 

Het naar buiten rijden van de minivrachtwagen, uit de loods aan de Stuwdam, zorgde voor hilariteit onder de politieagenten. Naast de grappig uitziende vrachtwagen, de Lamborghini en de Mercedes, werden er nog meer auto’s en motoren in beslag genomen. De politie heeft de voertuigen meegenomen voor nader onderzoek. Tijdens de inval in Amersfoort werd er tenminste één persoon aangehouden.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: ©AS Media (De politie neemt verschillende voertuigen in beslag)

Nog een inval

In Eemnes viel de politie eerder vandaag binnen in een woning. Al snel werd door een woordvoerder van de politie bekendgemaakt dat de twee invallen in Amersfoort en in Eemnes verband met elkaar hadden. Dat heeft de politie eerder vandaag bevestigd aan het AD. De invallen gebeurden op de dag dat de landelijke eenheid van de politie een grote doorbraak meldde in het onderscheppen van gecodeerde berichten via EncroChat. Via dat programma wist de politie berichten van zware criminelen te onderscheppen. Door verschillende berichten af te luisteren kon de politie de afgelopen maanden verschillende arrestaties uitvoeren en drugslabs ontrafelen.

Verder lezen:

Amersfoortse starters opgelet: dit spaarpotje is speciaal voor jullie

Krijg jij ook zo'n hoofdpijn van de alsmaar stijgende huizenprijzen in Amersfoort? Laat jouw salaris...

Dit is waarom er vanmiddag vier straaljagers over Amersfoort vliegen

Nog één nachtje slapen: dit kan straks weer in Amersfoort

Gemeente Amersfoort: ‘Vanaf dit jaar krijgt Sinterklaas alleen nog hulp van roetveegpieten’

adv.