Bewoners van St. Pieters en Bloklands Gasthuis genieten volop van Kannen en Kruiken

Door Roeliene Bos 10 augustus 2018

Ieder festival in het Burgemeester Brouwerplantsoen zijn ze er te vinden, de bewoners van St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Zo ook deze editie van Kannen en Kruiken. “Mevrouw Roersema heeft speciaal voor de gelegenheid haar nagels gelakt”, laat activiteitenbegeleidster Tineke Stolker weten.

Het weer zit misschien niet zo mee, maar dat mag de pret niet drukken. Een grote groep bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, dat zich naast het festivalterrein bevindt, geniet van de gezelligheid. Het AD berichtte eerder dat er een mailwisseling plaatsvond tussen de organisatie van het festival en het gasthuis, vanwege de geluidsoverlast die het festival zou veroorzaken. “Dat is allemaal netjes opgelost, iedereen heeft er hartstikke veel zin in”, aldus Tineke. “Je kan het nooit iedereen naar de zin maken. Ook als je in de negentig bent, wil je nog plezier maken, toch?”

Drie feestbeesten

Een van de feestbeesten is mevrouw Dekker. “Ik bestel straks een droge witte wijn”, laat ze weten.

Mevrouw Klaassens houdt het toch liever bij een rode. De kroketjes zijn al in aantocht, dus dat wordt smullen.

Mevrouw Roersema laat trots haar nagels zien, die ze speciaal voor de gelegenheid rood heeft gelakt. “Ik houd niet van een zoete witte wijn, dus ik bestel straks ook een droge.”

Gaan jullie ook naar Kannen en Kruiken dit weekend?

adv.