Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alleen nog maar voedingsmiddelen op de Amersfoortse markt

Door Juliette Schmitt 25 maart 2020

Een warm bakje kibbeling, een belegd broodje of stroopwafelkruimels eten op de markt; het zit er de komende tijd niet meer in. De gemeente Amersfoort maakte gisteren – 24 maart 2020 – via Facebook bekend dat er een hoop gaat veranderen voor de Amersfoortse markt.

Disclaimer: De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

Je mag het eten dat je koopt niet meer opeten op de markt, maar je mag dus nog wel eten kopen. De kramen waar voedingsmiddelen worden verkocht mogen gewoon openblijven. De kramen waar non-food artikelen worden verkocht, zijn voorlopig niet aanwezig.

Maatregelen op de markt

Door de non-food kramen tijdelijk te weren van de markt ontstaat er meer ruimte. Dat is vooral van belang om de 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen bewaren. Volgens de gemeente doen de marktkooplieden er zelf van alles aan om hun werk veilig te kunnen doen.

Zelf meedoen

Jij kunt je etenswaren dus gewoon blijven kopen op de markt. Houd wel rekening met elkaar, door voldoende afstand te houden. Eet je gekochte etenswaren niet op de markt op, maar neem ze mee naar huis en volg de aanwijzingen die op de markt gelden nadrukkelijk op. Op die manier kan iedereen zo veilig mogelijk voedingsproducten op de markt blijven kopen.

Lees meer: 

Geen eindexamens voor Amersfoortse Thijs vanwege het coronavirus

De landelijke eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door. En dat geldt helaas oo...

Dit is vanaf nu verboden in Amersfoort en zo reageren Amersfoorters

Lockdown: bij A-Dance Studio’s volg je dans en bokslessen gewoon vanuit huis

adv.