Abraca-awesome: deze Amersfoortse helden wonnen het NK Goochelen

Door Redactie indebuurt Amersfoort 17 april 2018

Amersfoorters Luca de Vries en Espen Dee zijn pas 14 jaar oud, maar goochelen nu al de sterren van de hemel. En ze zijn zo goed dat ze afgelopen weekend zelfs bekroond zijn met een prijs. De twee jongens wonnen namelijk de hoofdprijs tijdens het Nederlands kampioen goochelen voor junioren.

Espen en Luca zijn al jaren jonge goochelaars bij de Magische Kring Centraal Nederland (MKCN) en mochten afgelopen zondag 15 april regio midden-Nederland vertegenwoordigen bij het NK goochelen voor junioren in Meppel. Onder intensieve begeleiding van de senioren van de MKCN gooiden ze hoge ogen met hun acts en schopten de jongens het tot de eerste plaats van het erepodium. “Dat hadden we niet verwacht toen we aankwamen”, vertelt een trotse Luca, die nu zo’n vier jaar goochelt. Zijn goochelpartner Espen zit nu twee jaar in de business. “Hij begon ermee omdat hij mij op school zag goochelen.” De samenwerking bevalt de twee tieners prima. “Vooral de presentatie ziet er veel leuker uit met zijn tweetjes. En voor ons is het ook heel gezellig natuurlijk”, aldus Espen.

Nóg een prijs

De twee wonnen zowel de eerste prijs in de toneelcategorie als die van de grand prix, waarin alle categorieën samenkomen. “We hebben dus twee bekers”, vertelt Luca. “Maar daar gaat het helemaal niet om. We zijn gewoon hartstikke blij.” Naast de strijd om de Nederlandse kampioenschappen vond ook de uitreiking plaats van de International Hans Klok Trophy. De twee Amersfoortse goochelhelden vielen ook daar in de prijzen en wonnen de derde prijs. Hun podiumpresentatie was een voorbeeld van het zogenaamde mentalisme, waarbij de jongens voorspellingen doen waarmee het publiek even later verrast wordt. “We kunnen niet zeggen wat we precies voorspeld hebben, maar laten we zeggen dat wij de keuzes die mensen maakten al van tevoren voorspeld hadden en dat die ook uitkwamen.”

Helemaal uit Korea en Japan

Aan het evenement deden in totaal zestien acts mee. Aan de strijd om de International Hans Klok Trophy mochten ook buitenlandse acts meedoen. Daarvoor waren speciaal meerdere artiesten uit Korea en Japan ingevlogen die ook in de prijzen vielen.

adv.