Aanleg van het nieuwe stadspark Elisabeth Groen gaat beginnen en jij kunt helpen

Door Roeliene Bos 5 december 2018

Het Beekdal is nu al een fantastische groene strook in de stad, maar het wordt alleen maar groener en mooier de komende tijd. Op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis wordt op zaterdag 15 december om 10.30 de eerste boom geplant door wethouders Kees Kraanen en Menno Tiggelaar. Het is het begin van de aanleg van het nieuwe Park Elisabeth Groen. 

Deze boom is de eerste van drieduizend bomen en struiken die in de eerste fase van de aanleg geplant gaan worden. In 2020 gaat de tweede fase van start en komen er nog eens zesduizend bomen bij. Vrijwel alle struiken en bomen, op de grootste maten na, kunnen door bewoners zelf worden aangeplant. Dat maakt Park Elisabeth Groen ook net wat anders dan andere parken. De plannen die vijf jaar geleden werden bedacht, zijn ontwikkeld in samenspraak met betrokken bewoners en ook het beheer van de groenstrook wordt toevertrouwd aan de bewoners van de keistad.

Meehelpen

De aanleg wordt gedaan door groenaannemer Sight Landscaping, met hulp van vrijwilligers. Nadat de eerste boom is geplant door de wethouders, kan iedereen met groene vingers zich opgeven voor de komende plantperiode en ’s middags al meehelpen bij de aanplant. Wanneer het park precies af, weten we niet. De sloop van de ziekenhuisgebouwen had namelijk al eerder afgerond moeten zijn, maar vanwege de vondst van asbest duurde het allemaal wat langer. Afijn, het staat nu allemaal te gebeuren en wij zijn hartstikke benieuwd hoe het zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Sloop Elisabeth ziekenhuis (11)

Foto’s: de sloop van het Sint-Elisabeth ziekenhuis

Het Sint-Elisabeth ziekenhuis verdwijnt momenteel onder de slopershamer, hetzelfde lot dat ook zieke...
Sloop Elisabeth ziekenhuis (11)

11 x jullie herinneringen aan het Sint-Elisabeth ziekenhuis

Wat maakten de foto's van de sloop van het Sint-Elisabeth ziekenhuis een hoop bij jullie los. We ver...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.