De Michelinsterren voor 2021 zijn op maandag 29 maart uitgereikt. Ieder jaar bekroont Michelin de beste restaurants met één of meerdere sterren vanwege hun heerlijke eten, en de totale sfeer in het restaurant.
Een selectie maken in coronatijd
Michelin besloot in oktober 2020 om de uitreiking uit te stellen, zodat de jury een goede selectie van restaurants kon maken. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gidsen, gaf eerder al aan dat ze die extra tijd nodig hadden om het inspectiewerk zo goed mogelijk te kunnen afronden. “We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden.”
Sterrenrestaurants in de buurt van Amersfoort
Helaas is er in Amersfoort geen restaurant bekroond met een Michelinster, maar er worden wel zes restaurants genoemd omdat ze, volgens Michelin, een bijzonder goede menukaart hebben!
Het Bergpaviljoen
Het aangename terras, de verse vis en het aantrekkelijke menu zijn dingen waarover Michelin schrijft als ze het over het Bergpaviljoen hebben. Benieuwd wat Het Bergpaviljoen in petto heeft?
Restaurant RAUW wordt door Michelin geprezen om de look van het restaurant, het gerijpte vlees en de aankleding van de borden: “Zonder poespas, maar met kwaliteit”. Benieuwd wat RAUW in petto heeft?
De Michelingids is erg te spreken over De Saffraan. Het restaurant zit in een omgebouwde klipper die op de Eem ligt. Ook de kooktechnieken van de chef komen naar voren en worden als “innovatief” bestempeld. Ook de vernieuwende keuken van De Saffraan proberen?
Hoe kan het ook anders, restaurant Merlot wordt bekroond om haar wijnkaart! De open keuken en vegetarische opties worden ook genoemd in de gids. Zin in een lekker wijntje bij je heerlijke maaltijd?
De recensent van Michelin beschrijft het uitkiezen van een gerecht in de Aubergerie als een kind die snoepjes mag uitzoeken in de snoepwinkel. Toevallig, want vroeger zat er een snoepjeswinkel in het pand van de Aubergerie! Ook snoepjes uitzoeken?
De Michelingids bekroond restaurant Tollius om het warme decor en de mooie wijnselectie. Wanneer je bord op tafel komt, zie je dat het met veel plezier is bereidt. “En dat voor scherpe prijzen.” Zelf ook zo’n bordje plezier proberen?