Nieuws

Feiten en cijfers: zoveel Amersfoorters leven in armoede

19 september 2019

In 2017 leefden er bijna 939 duizend Nederlanders in armoede. Dat is ongeveer 5,7 procent van de bevolking, zo meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hoe zit dat in Amersfoort?

Er komen waarschijnlijk 180 digitale reclameborden in Amersfoort

19 september 2019

De gemeente Amersfoort wil voor dik 1,6 miljoen euro zo’n 180 digitale reclameborden kopen, en bedrijven zoeken die erop willen adverteren. Dat meldt het AD.

Koninklijk nieuws: koningin Máxima komt binnenkort naar Amersfoort!

18 september 2019

Wij denken nog regelmatig met een grote glimlach terug naar Koningsdag 2019, toen de koninklijke familie een bezoek bracht aan Amersfoort. Want man, wát een feest was dat! We vinden…

Drie schilderijen gestolen op festival Into the Woods

18 september 2019

Flink balen voor kunstenaar De Spacealist: hij mist sinds festival Into the Woods, afgelopen weekend in Amersfoort, drie van zijn werken.

Deftige types op ronkende motoren: de ‘gentleman’s ride’ begint dit jaar in Amersfoort

17 september 2019

Deftig geklede heren met krulsnorren in tweedjasjes, die op een klassieke motor door de straten van Amersfoort ronken. Zondag 29 september is het zover, dan begint én eindigt de historische…

Gaslek bij Kamperbinnenpoort in Amersfoort

13 september 2019

Bij de Kamperbinnenpoort in de binnenstad van Amersfoort is vanmiddag even na drie uur een gaslek ontstaan. Dat schrijft het AD.

8 x verkeersboetes voor fietsers in Amersfoort waar je van schrikt

12 september 2019

Stel je voor: je komt uit de kroeg gerold en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding. Bel…

Wat zou jij doen met twee ton…!? Amersfoorter wint grote geldprijs

12 september 2019

Wat zou jij doen als er €200.000,- op je bankrekening wordt gestort? Een inwoner uit Amersfoorter mag serieus over deze vraag nadenken, want hij/zij heeft twee ton gewonnen bij de…

Haal je zonnebril weer tevoorschijn! Er komt een héle fijne nazomer aan

11 september 2019

Brrr! Na bijzonder veel warmterecords was het ietwat frips de afgelopen week. Maar hey! We halen je gauw weer uit je pre-winterdip, want er komt een nazomer aan.

Amersfoorts mysterie opgelost: De Stier is weer terecht!

10 september 2019

Het is het gesprek van de dag in Amersfoort: wáár is De Stier gebleven!? Het standbeeld, dat normaal gesproken op de rotonde bij De Kamp staat, was gisterenochtend ineens verdwenen….

Pagina 1 van 120

adv.