Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slechte wifi: dit doe je eraan

Aangeboden door Morelisse Beeld en Geluid 26 september 2018

Aargh! Slechte wifi, het is een van de grootste ergernissen van deze tijd. Voor bijna alles wat je doet, heb je een stabiele internetverbinding nodig. Netflixen? Check. Je werkstuk maken? Check. Muziek opzetten via Spotify? Check. Daarom vroegen we aan Ramon Morelisse hoe we kunnen voorkomen dat we onze router uit het raam willen gooien. 

“Een goed wifinetwerk is de basis voor al je apparaten. Je kunt nog zo’n snelle laptop hebben, maar als de wifi niet goed werkt, is het net alsof je een Ferrari op een zandweg hebt staan”, vertelt Ramon. Diensten als Netflix en Spotify eisen steeds meer dataverkeer op, net als allerlei cloud-oplossingen. Daarnaast streamen mensen hun favoriete muziek geregeld via Bluetooth, AirPlay of Sonos naar hun speakers. “Als die diensten niet goed functioneren, is dat behoorlijk frustrerend. Vooral als je iPad in de woonkamer wel werkt, maar in de keuken weigert met het internet te verbinden of constant hapert.” Maar geen paniek, er is iets aan te doen.

De plek van de router

“Soms denken mensen dat overstappen naar een andere provider het probleem oplost, maar dat is niet het geval. In veel gevallen staat de router gewoon op de verkeerde plek: de meterkast. Vroeger was dat voldoende om alle apparaten van bereik te voorzien, maar dat is niet meer zo. Sterker nog, de meterkast is de slechtste plek voor een router, omdat deze dicht bij de voordeur zit. Je bereik vliegt voor het grootste gedeelte zo de deur uit.”

“De meterkast is de slechtste plek voor een router”

Wat Ramon vervolgens vaak ziet, is dat mensen een wifiversterker, -repeater of Powerline adapter aan het netwerk koppelen in de hoop de problemen op te lossen, maar helaas. “Een signaal dat slecht is, wordt dan nog slechter. Je moet het bereik dat een router uitzendt, zien als een cirkeltje. Het is dus handig om de router op een centrale plaats neer te zetten, evenals de versterker. Die moet namelijk binnen het bereik van de router staan, anders kan hij hem niet horen of het toch al zwakke signaal nog zwakker maken.”

Oplossingen van Morelisse

Weet je zeker dat je router goed staat, maar werkt het signaal nog steeds niet overal even sterk? Een van de beste manieren om wifiproblemen te voorkomen, is om zoveel mogelijk apparaten te bekabelen. Ramon en zijn team kijken graag met je mee naar een oplossing voor je haperende wifinetwerk, dus stuur hen vooral een mailtje als je tegen problemen aan blijft lopen.


Meer over Morelisse Beeld en Geluid ontdekken?

Morelisse Beeld en Geluid elektronicawinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Weverssingel 24 , Amersfoort

Bekijk meer:elektronicawinkels

adv.