Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Katteneigenaar: dit zijn de grootste gevaren voor je kat

Aangeboden door Praktijk Kattenwijsheid 22 juni 2018

Als je kat niet een van je kostbaarste bezitten is, weten wij het ook niet meer. Daarom zijn we erg blij met Monique Elmendorp, die in haar Praktijk Kattenwijsheid kattenbaasjes precies kan vertellen waar je op moet letten. Ze is zo vriendelijk ons vast een voorproefje te geven.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Dakramen die open staan

Zo’n fris briesje dankzij die dakramen die open staan is natuurlijk heerlijk, maar ook een recept voor ongelukken als je een kat in huis hebt. Voor je het weet kukelen ze naar beneden. En het gezegde dat een kat altijd op zijn pootjes terecht komt, is volgens Monique lang niet altijd waar. Het grootste gevaar komt echter van de kantelramen die je veel op zolders ziet. Als de kat eruit klimt en het raam kantelt, blijft je kat hangen en kan hij niet meer terug.

Verstopte kat

Katten zijn uitstekende verstoppers, dat is geen nieuwe informatie als je een katteneigenaar bent. Let dus op dat je exact weet waar je kat zich bevindt als je op vakantie gaat en die aardige buurvrouw het poezenbeest eten geeft. Voor je het weet zit de arme schat opgesloten in de schuur terwijl jij onderweg bent naar Frankrijk.

Avocado’s

Ja, echt. Avocado’s zijn supergevaarlijk voor katten. Een kat heeft namelijk een kleine lever, waardoor ze slecht reageren op het gif dat in een avocado zit. Een mens kan daar prima tegen, maar jouw kat kan zich beter niet bemoeien met de supervrucht. Ze kunnen er behoorlijk ziek van worden.

Anti-vries en groenverwijderaar

Ben je je anti-vries aan het bijvullen? Houd je kat dan uit de buurt, want die vinden het goedje ontzettend lekker. En dat is mooi stom, want als ze er een beetje van binnenkrijgen, gaan ze gelijk dood. Hetzelfde geldt voor de groenverwijderaar waar je je tuin en balkon mee schoonhoudt. Opletten dus!

Check alle hoeken en gaten

Monique kwam ooit het schrijnende geval tegen van een opgesloten kat in een loungeset. Het beest zat zolang vast, dat het daar is overleden. De baasjes dachten dat de kat was weggelopen. Kun jij je kat al een paar dagen niet vinden? Zorg dan dat je ieder hoekje en gaatje gecheckt hebt voordat je concludeert dat het is weggelopen.


Meer over Praktijk Kattenwijsheid ontdekken?

Praktijk Kattenwijsheid dierenverzorging

GeopendHele dag

, Amersfoort

Bekijk meer:dierenverzorging
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.