Party! Ook op de Hof is het feest tijdens Koningsdag

Door Annemarie Degens 13 april 2019

Om eerlijk te zijn zien wij ook bijna door de Koningsdagfeestjes het bos niet meer, want ieder plein, café en straat heeft dit jaar zijn eigen feestje tijdens Koningsdag. In De Nieuwe Stad kunnen we naar de kleedjesmarkt, in de Bloemendalsestraat is het zoals elk jaar groot feest en het programma van het Eemplein is zowel tijdens Koningsnacht als tijdens Koningsdag indrukwekkend. Alsof dat nog niet genoeg is, voegen we er vrolijk nog een feestje aan toe. Want ook op de Hof is het feest tijdens Koningsdag!

Geen grote namen als Jan Smit en Diggy Dex op de Hof, maar lokale pareltjes als Sheila van de Weerd, KAUW, Mahabe137 en de Tenzers sieren de line-up tijdens Koningsdag. ,,We mikken op een groot feest, met liveacts, dj’s en met veel confetti. Met elektronische muziek, funk, soul. Amersfoort heeft veel talenten’’, vertelt Daniëlle Oosterbeek van café Fiji en medevoorzitter van horecavereniging Hof in een interview met het AD.

Naast dansen en feesten kunnen nieuwsgierige Koningsdaggangers die geen plekje langs de route hebben weten te bemachtigen Willem-Alexander, Máxima en de kids volgen op een groot scherm.

Koningsnacht

Wie meer heeft met Koningsnacht dat -dag kan 26 april ook op de Hof terecht. Het plein staat die avond in het teken van de Keifoute Koningsnacht. Dj’s Manu Karma en Jesse draaien er vanaf acht uur onder andere disconummers vanaf de jaren 70, en bezoekers worden verwacht in foute kleding of in elk geval opvallende outfits. Het motto luidt: Hoe fouter, hoe beter.

Meer Koningsdag in Amersfoort

Geen zin in de koning? Dit is er nog meer te doen op Koningsdag in Amersfoort

Hoef je niet zo nodig de koning te zien op Koningsdag? Dan zijn er nog genoeg andere opties voor je ...

Jan Smit, Maan en meer artiesten op feestje Eemplein op Koningsdag

Koningsdag 2019 in Amersfoort: dit is de line-up

De kleedjesmarkt in Amersfoort op Koningsdag 2019: dit zijn de regels

adv.