Pak de oranje zonnebril er maar bij: Koningsdag 2019 wordt de warmste ooit

Door Annemarie Degens 19 april 2019

Vrijmarkten, optochten, optredens, naar de Koninklijke familie zwaaien langs de route… Koningsdag speelt zich toch voornamelijk buiten af, en daarom hopen we ieder jaar op stralend weer. Het is immers toch een beetje jammer als het hele feest letterlijk in het water valt. Maar voor Koningsdag 2019 hebben wij goed nieuws: deze Koningsdag wordt de warmste ooit!

Voor Koningsdag volgende week zaterdag wordt namelijk een temperatuur van 19 graden voorspeld. De kans is daarmee groot dat dit de warmste Koningsdag óóit wordt sinds de invoering van Koningsdag in 2014. Gemiddeld wordt het dit jaar 15,8 graden en de minimale temperatuur ligt op 11 graden.

2016: koudste Koningsdag

Er kan natuurlijk nog het een en ander veranderen in de voorspellingen, maar het ziet er in ieder geval een stuk veelbelovender uit dan voor 2015 en 2016. In 2015 bleef het gelukkig wel droog, maar in de nacht kregen we te maken met vrieskou. In 2016 was het zelfs nog erger: Koningsdag 2016 staat bekend als de koudste koninklijke feestdag sinds 1985. Die dag was het zelfs kouder dan tijdens de kerstdagen. De maximale temperatuur was 10,7 graden, gemiddeld was het 6 graden en de minimale temperatuur was 3,2 graden.

Voor Koningsdag 2019 ziet het er gelukkig goed uit. Wij zeggen: pak die zonnebril er maar bij!

busvervoer amersfoort koningsdag

Dat is lief: je kunt op Koningsdag gratis met de bus

We krijgen een cadeautje van de provincie Utrecht en Syntus Utrecht. Op Koningsdag is het busvervoer...

Nog één keer op een rij: dit kun je doen in Amersfoort tijdens Koningsdag 2019

De Oranjekoorts is aangebroken: 8 x de leukste Amersfoortse Koningsdag-producten

Party! Ook op de Hof is het feest tijdens Koningsdag

Jan Smit, Maan en meer artiesten op feestje Eemplein op Koningsdag

adv.