Nog één keer op een rij: dit kun je doen in Amersfoort tijdens Koningsdag 2019

Aangeboden door Gemeente Amersfoort 16 april 2019

Koningsdag 2019 komt steeds dichterbij en het belooft in Amersfoort één groot feest te worden. Overal in de stad is die dag wel iets te doen. Zie je door alle bomen het bos niet meer en heb je géén idee waar je moet zijn? Wij zetten nog één keer op een rij wat je niet wilt missen dit jaar! 

Koningsnacht-festival om nooit te vergeten

Koningsdag is leuk, maar laten we Koningsnacht ook niet vergeten. Ook dan kun je namelijk al losgaan op het Eemplein. De Gemeente Amersfoort, FLUOR en FC Amersfoort organiseren samen een gratis Koningsnacht-festival dat je zeker niet wilt missen! Tijdens Koningsnacht treden grote namen op. Wie dan? Diggy Dex, Kraantje Pappie, Joost, Three Little Clouds, DAISY en Poke.

Koninklijke wandeling

Vergeet na die geweldige Koningsnacht niet je wekker te zetten voor de volgende dag, want het programma is te leuk om te missen. Omdat de koninklijke familie dit jaar een bezoek brengt aan Amersfoort, is een route uitgestippeld door de stad. Hier bekijk je waar het koninklijke gezelschap op 27 april allemaal langskomt, zodat je vast kunt bedenken waar je langs de route gaat staan. Dat het een mooi programma wordt, staat vast. Bekijk hier vast een voorproefje:

En dóór naar het volgende feestje

Wanneer het bezoek van de koning en koningin erop zit, gaat het feest in de stad gelukkig nog even door. Net als tijdens Koningsnacht is er ook overdag een gratis feest op het Eemplein. We schreven eerder al over de line-up, want die is dus héél vet. Onder andere Jan Smit en Maan zullen op het podium staan. Ook Peter Beense, John de Bever, Vinzzent en de Marcel Fisser Band zijn van de partij. Dat wordt dansen tot je niet meer kunt!

Handig

Op Koningsdag is er nog véél meer te doen in Amersfoort. Wat je allemaal kunt doen, lees je op de website van Koningsdag Je vind hier ook handige informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer en bereikbaarheid in de stad. Ook heel fijn: je bekijkt hier alvast waar in de stad de toiletten, watertappunten en oversteekplekken zijn op Koningsdag. Dat scheelt toch weer gedoe, zodat jij meer tijd overhoudt om te feesten!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Amersfoort. Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort


Nu open08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

adv.