Bekijk Amersfoort door een ‘oranje bril’ tijdens deze nieuwe stadswandeling van Het Gilde

Aangeboden door Gilde Amersfoort 12 april 2019

Koningsdag wordt dit jaar natuurlijk extra bijzonder voor Amersfoort, omdat niemand minder dan de koning himself langskomt. Maar wist je dat onze stad en de Oranjes al eeuwenlang een speciale band hebben? Ontdek zelf wat Amersfoort en het koninklijk huis met elkaar te maken hebben tijdens de stadswandeling ‘In de voetsporen van de Oranjes’ van Gilde Amersfoort!

Koninklijke wandeling

Tijdens de stadswandeling die Gilde Amersfoort organiseert, zul je de stad met heel andere ogen bekijken. Al struinend door het historische hart van Amersfoort nemen de gidsen je mee terug naar het verleden. Tijdens de tocht kom je langs verschillende bekende plekken, zoals de Muurhuizen en de Koppelpoort. Ook kom je er bijvoorbeeld achter wat de link is tussen de Oranjes en de Onze Lieve Vrouwetoren, de Bollenburg en de Observant.

Bekijk het maar

De wandeling eindigt in het Eemhuis. Hier kun je tot slot nog een blik werpen op verschillende unieke foto’s en documenten van het Koninklijk Huis. Loop je mee op zaterdag, dan eindig je de wandeling bij de Volmolen.

Handig om te weten

Heb je zin om samen met Gilde Amersfoort in de voetsporen van de koninklijke familie te treden? Leuk! Deze wandeling wordt van 13 april tot en met 11 mei 2019 iedere woensdag tot en met zaterdag gelopen, behalve op Koningsdag. De start is om 13.00 uur bij de Onze Lieve Vrouwetoren. De wandeling duurt, inclusief het bezoek aan het Eemhuis, ongeveer anderhalf uur.

Kaartjes voor de wandeling zijn te koop bij de VVV die je vlakbij de toren vindt. Koop je jouw tickets liever online? Dat kan via de website van Gilde Amersfoort.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gilde Amersfoort. Meer over Gilde Amersfoort ontdekken?

Gilde Amersfoort

bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 16:00

Groenmarkt 19, Amersfoort

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.