Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gilde Amersfoort

Vandaag 11:00 - 16:00 uur Geopend Alle openingstijden

Gilde Amersfoort

Groenmarkt 19 3811 CP Amersfoort

Openingstijden

Maandag
13:00 - 16:00
Dinsdag
11:00 - 16:00
Woensdag
11:00 - 16:00
Donderdag
11:00 - 16:00
Vrijdag
11:00 - 16:00
Zaterdag
11:00 - 15:30
Zondag
Gesloten

Over Gilde Amersfoort

Gilde Amersfoort

Gilde Amersfoort is een organisatie van vrijwilligers die hun kennis en ervaring graag beschikbaar stellen middels rondleidingen door de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort en beklimmingen van de Onze Lieve Vrouwetoren. Gilde Amersfoort is aangesloten bij Stichting Gilde Nederland, koepelorganisatie voor ca. 65 Gilden in Nederland. Het Gilde beschikt over meer dan 60 ervaren gidsen.

Dagelijkse stadswandelingen

Ontdek samen met Gilde Amersfoort onze mooie stad. Het hele jaar door zijn er dagelijks stadswandelingen op aanloop door de middeleeuwse binnenstad. Van 1 maart tot 1 november om 11.30 en 14.00 uur en van 1 november tot 1 maart dagelijks om 14.00 uur. Start aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Voor deze wandeling is reserveren vooraf niet nodig. De aanloopwandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer of het aantal deelnemers. De route gaat onder andere langs de beroemde Muurhuizen. Een bezoek aan de Koppelpoort vormt het hoogtepunt van de rondleiding.

Stadswandeling op aanvraag

Een familie-uitje of uitstapje met je vrienden, bedrijf, club of vereniging? Ook dan kun je bij Gilde Amersfoort terecht. Een algemene stadswandeling of toch liever een themawandeling? Gilde Amersfoort levert maatwerk. Ontdek bijvoorbeeld Amersfoort in de tijd van de jonge Mondriaan of ga op pelgrimswandeling. Bij de algemene stadswandeling is een bezoek aan de Koppelpoort altijd inbegrepen bij de prijs.

Torenbeklimmingen

Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur hoor je meer over de geschiedenis en de legende van de Onze Lieve Vrouwetoren. Het beklimmen van een groot deel van de 346 treden, tot aan de derde omloop, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Amersfoort en de wijde omgeving. Bij helder weer is zelfs de Domtoren van Utrecht te zien.

Arrangementen

Samen met een aantal commerciële partners biedt Gilde Amersfoort arrangementen aan voor een uniek dagje uit. Reserveren voor één van deze arrangementen gebeurt via de partner. De contactgegevens en het soort arrangement vind je hier.

Meest recent over Gilde Amersfoort

Gilde Amersfoort

Hoera! Gilde Amersfoort geeft weer rondleidingen

Goed nieuws voor fans van stadswandelingen. Het Gilde Amersfoort organiseert namelijk weer nieuwe wandelingen. Sinds maart waren er geen stadswandelingen vanwege de uitbraak van het coronavirus.