Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verlengde maatregelen tegen coronavirus: dit betekent het voor Amersfoort

Door Juliette Schmitt 31 maart 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft het kabinet besloten dat alle scholen, kinderopvangcentra en horeca dichtblijven tot en met 28 april 2020. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs, kapperszaken en schoonheidsspecialisten blijven tot deze datum dicht.

Alle maatregelen die zouden gelden tot 6 april, zijn nu verlengd tot en met 28 april. Dat betekent dus: thuiswerken, niet naar de kapper, het museum of uit eten. Daarnaast blijven scholen gesloten tot de meivakantie. Voor evenementen en sportwedstrijden (waar een vergunning voor nodig is) verandert er niets: die zijn nog steeds tot en met 1 juni verboden. Het kabinet maakt in de week voor 28 april bekend of de maatregelen worden verlengd.

Inmiddels begonnen wij Amersfoorters er steeds meer aan te wennen om thuis te werken, al is dat lang niet voor iedereen even makkelijk. Sommigen Amersfoorters zijn ouders van jonge kinderen en voelen zich in deze tijd ook juf of meester. Anderen werken dag en nacht knetterhard in de verschillende zorginstellingen in en rondom Amersfoort. En Amersfoortse ondernemers moeten alles op alles zetten om hun bedrijf draaiende te houden. Iedereen in Amersfoort wordt hoe dan ook geraakt door de coronacrisis.

Amersfoortse ondernemingen blijven dicht

We hoorden het Mark Rutte tijdens de persconferentie zeggen; de horeca blijft dicht tot 28 april 2020. Een pijnlijk besluit voor de Amersfoortse horecaondernemers, die het in deze tijd erg zwaar hebben. Omdat de maatregelen zijn verlengd en horecaondernemers wel maaltijden mogen bezorgen of laten afhalen, blijven we oproepen om lokale ondernemers zo veel mogelijk te steunen. Blijf je maaltijd bestellen bij je favoriete restaurant of bestel een cadeaubon bij jouw lievelingsbar. Alle Amersfoortse horecaondernemers kunnen alle steun goed gebruiken!

En dat geldt ook voor winkeliers, kapperszaken en schoonheidsspecialisten. Sommige winkels hebben er zelf voor gekozen om te sluiten, anderen hadden geen andere keus en weer anderen zien de omzetten dramatisch teruglopen. De Amersfoortse binnenstad is leeg en Amersfoorters houden zich er massaal aan om binnen te blijven. Een groot nadeel voor ondernemend Amersfoort, want zij hebben het op dit moment erg zwaar. Veel kledingwinkels, cadeauwinkels en sieradenwinkels komen graag bij jou thuis bezorgen en andere zaken verkopen tegoedbonnen voor na de coronacrisis.

De Amersfoortse kapsalons en schoonheidsspecialisten moesten ook officieel dicht en hebben geen inkomens meer. Sommige Amersfoortse kapsalons en schoonheidssalons maken do it yourself verfpakketjes, of verkopen andere producten om nog een beetje geld te verdienen.

5 x zo steun jij de Amersfoortse ondernemers

Amersfoortse restaurants, cafés en sportclubs blijven zeker tot maandag 6 april in verband met het c...

Maak geen plannen voor de meivakantie

We moeten er niet vanuit gaan dat alles na 28 april weer normaal is. “Maak vooral geen plannen voor de meivakantie”, benadrukte Mark Rutte in de persconferentie. Ook voor het paasweekend is het advies: blijf thuis en reis niet door het land.

Zo reageert Amersfoort

Houd indebuurt in de gaten voor updates. Word jij hard getroffen door de maatregelen en wil je jouw verhaal doen? Laat het de redactie weten via [email protected]

Alles over corona in Amersfoort

5 x zo steun jij de Amersfoortse ondernemers

Amersfoortse restaurants, cafés en sportclubs blijven zeker tot maandag 6 april in verband met het c...

Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius beantwoordt vragen van indebuurt lezers over coronacrisis

VIDEO: Meander MC geeft een kijkje op de corona-ic-afdeling

VIDEO: zo ziet de verlaten binnenstad er nu uit

Aan de slag! 4 x deze Amersfoortse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Bekende Amersfoorters doen een oproep: Samen staan we sterk

Geen eindexamens voor Amersfoortse Thijs vanwege het coronavirus

Heel Amersfoort klapt voor Nederlanders die keihard werken in coronatijden: deel jouw beelden met indebuurt

Gelukkig is er ook goed nieuws: mooie Amersfoortse corona-initiatieven

adv.