Angelique helpt ouderen in Amersfoort: ‘Door ons kunnen ze langer prettig thuis wonen’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Angelique Abbring | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Amersfoort zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Angelique Abbring van Saar aan Huis in Amersfoort en omgeving wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op thuiszorg of mantelzorg. “We zijn complementair aan elkaar. Wij hebben tijd voor een boodschapje of om voor de cliënt te koken. Hierdoor kunnen cliënten zo lang en prettig mogelijk thuis blijven wonen”, zegt Angelique.

Aanvullende zorg

Als Saar, zo worden de aanvullende mantelzorgers van Saar aan Huis genoemd, ben je eigenlijk een soort spin in het web. Je kijkt wat er nodig is en ondersteunt, maar je neemt niet de regie over. “Een Saar helpt bijvoorbeeld door een puzzel met de cliënt te leggen, mee te gaan naar het ziekenhuis of een bezoekje aan de kapper. Of de Saar en de cliënt maken samen een leuk uitstapje, zoals een museumbezoek of een kopje koffie op het terras. Het is maar net waar de cliënt zin in heeft of wat er gedaan moet worden die dag.”

Op adem komen

Daarnaast ben je er als Saar ook om de partner of de kinderen te ontlasten. “De kinderen kunnen weer op adem komen en weer even kind zijn in plaats van verzorger. En als een echtpaar nog samenwoont en één van de twee heeft dementie, dan heeft de mantelzorger soms even tijd voor zichzelf nodig. Wij nemen de zorg dan eventjes weg, zodat de mantelzorger kan opladen.”

Volgens Angelique is een ander groot voordeel van een Saar in huis hebben dat je als oudere langer prettig thuis kunt blijven wonen. “Dit is een grote wens van velen, want de meesten willen niet naar een verpleeghuis. Doordat er iedere dag iemand bij je komt kijken en voor je zorgt, kun je zo lang mogelijk thuis blijven wonen.”

Proactief

Angelique vertelt dat ze vaak direct kan zien of iemand geschikt is als Saar. “Een Saar is een proactief persoon die ziet wat er nodig is. Daarnaast is levenservaring hebben ook belangrijk en natuurlijk affiniteit met mensen, want wat wij doen is echt mensenwerk.”

Zorgvuldig matchen

De Saars vertellen Angelique vaak dat ze hun bezigheden niet zien als werk, maar dat het écht leuk is om te doen. “We zien vaak dat de cliënt en de Saar een hechte band krijgen. Daarom is het belangrijk dat we ze zorgvuldig matchen. We kijken naar iemands achtergrond, interesses en wat ze hebben meegemaakt.”

Een mooi voorbeeld van zo’n hechte band: “Een cliënte uit Soest had geen familie meer en daarom kwamen twee Saars elke dag bij haar langs. Een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds voor ze naar bed ging. Toen ik bij haar op bezoek was, zag ik een foto van de Saars in haar woonkamer staan. Ze zag ze echt als haar familie. Zo mooi!”

Het draait om de mens

Angelique vindt het fijn om sociaal-maatschappelijk bezig te zijn en is van mening dat het belangrijk is dat Saar aan Huis er is. “Het gaat bij ons om echte aandacht en het zien van mensen. Niemand is een nummer. Je wordt op een fijne manier benaderd. Het draait bij ons echt om de mens.”

Saar nodig of worden?

Angelique is verantwoordelijk voor regio Eemland. Daar vallen Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Soest onder. Daarnaast werkt ze onder andere samen met het Meander Medisch Centrum en Beweging 3.0.

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken in deze regio? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal Angelique en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisarts Amersfoort: hier kun je terecht (ook na 17.00 uur)”

Huisarts Amersfoort: hier kun je terecht (ook na 17.00 uur)

Ga naar “Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk”

Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk

Aangeboden door Q Care

Ga naar “Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’”

Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’

Aangeboden door Vrouwencoach.nl

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Nomad fleece vest € 19,99”

Nomad fleece vest € 19,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb