Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk

Aangeboden door Q Care

Bewoner en medewerker Kroondomein | Foto: Q Care

In samenwerking met Q Care zorgt Zorggroep Noordwest-Veluwe voor het bijzondere woonzorgcentrum Kroondomein, vlakbij Amersfoort. Q Care is specialist op het gebied van decubitus: een beschadiging van de huid of het weefsel onder de huid, vaak ontstaan door lang in dezelfde houding te zitten of liggen. Dit wordt ook wel doorliggen genoemd.

In woonzorgcentrum Kroondomein wonen jong, oud, gezond en kwetsbaar samen en kijken de mensen naar elkaar om: bewoners, buurtbewoners, medewerkers én partners. Anita Kiers is hoofd communicatie van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij vertelt: “Met deze zorglocatie richten we ons voornamelijk op verzorging en begeleiding van mensen met dementie. Sommige van deze bewoners hebben ook lichamelijke problemen zoals doorligwonden.” Erika Leusink van Q Care vult aan: “Wij zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een mooie inrichting voor de bewoners van Kroondomein.”

Lees verder onder de foto >

Q Care levert een financiële bijdrage aan Zorggroep Noordwest-Veluwe | Foto: Q Care

Q Care

Bij Q Care hoefden ze geen tweede keer na te denken toen hen werd gevraagd om samen te werken. “We zijn allemaal van mening dat fijn wonen en goede zorg voor iedereen toegankelijk moeten zijn.” Anita vertelt hoe fijn het voor het woonzorgcentrum is om Q Care als partner te hebben. “Zij zijn onze vaste leverancier voor een anti decubitus matras. Door korte lijnen kunnen we snel schakelen.”

Maar als decubitus specialist is Q Care meer dan alleen een leverancier. Zij staan ook klaar om hun kennis over decubitus te delen met de medewerkers. Zo leren de mensen bij Kroondomein bijvoorbeeld meer over doorligwonden voorkomen. Anita vertelt het belang van deze samenwerking: “Q Care ontzorgt ons als we een anti decubitus hulpmiddel inzetten, door herindicaties en het delen van hun kennis. Zo blijft de zorg voor decubitus toegankelijk en betaalbaar.”

Lees verder onder de foto >

Kroondomein vlakbij Amersfoort | Foto: Q Care

Liefdevolle zorg en verbinding

Anita vertelt: “Liefdevol bijdragen aan een betekenisvol leven staat bij ons centraal. Wij zijn trots dat we oog hebben voor wat mensen beweegt. Wij zorgen voor mensen omdat we iets voor hen willen betekenen. Zonder liefde in de zorg, is er geen oprechte aandacht.” Die aandacht en liefde is terug te zien in de nieuwe zorglocatie Kroondomein.

Deze zorglocatie is ingericht zodat de bewoners in directe verbinding met de omgeving staan. Anita: “Op elke etage is ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te eten, te hobbyen, interesses te delen of iets te vieren. Beneden is een buurtkamer waar buurtbewoners ook welkom zijn.” Daarnaast zijn er acties opgezet om geld in te zamelen voor Kroondomein. Anita vertelt: “We hebben oliebollen verkocht, lootjes verkocht en verzoeken tot sponsoring gedaan. Partners en medewerkers reageerden daar heel enthousiast op!”

Lees verder onder de foto >

Q Care staat klaar voor haar partners | Foto: Q Care

Betrokken partnerschap

Q Care staat al ruim twintig jaar midden in de maatschappij en is betrokken bij lokale initiatieven. Als familiebedrijf neemt zij haar verantwoordelijkheid in duurzaam ondernemerschap: rekening houden met het milieu, het welzijn van de mens en de maatschappij. Daarom ondersteunt het bedrijf verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven. Ze zijn trots op hun samenwerking met Zorggroep Noordwest-Veluwe en hun bijdrage in preventie, decubituszorg en scholing.

De specialist op het gebied van decubitus luistert naar de zorgpartners en is een betrokken sparringpartner. Q Care innoveert, ontwikkelt en deelt kennis om betrokkenheid en kwaliteit van wond- en decubituszorg te verbeteren. Wil je meer informatie of direct een AD matras lenen, neem dan contact op met Q Care via [email protected] of 013 522 06 06.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Drie jaar geleden jaagde Amersfoort op beren in de stad: #berenjacht”

Drie jaar geleden jaagde Amersfoort op beren in de stad: #berenjacht

Ga naar “Craniotherapeut Micheline laat jou weer ontspannen: ‘Je voelt je rustiger en je laat stress los’”

Craniotherapeut Micheline laat jou weer ontspannen: ‘Je voelt je rustiger en je laat stress los’

Aangeboden door Cranio Midden Nederland

Ga naar “Afspraak bij Meander? Het personeel staakt”

Afspraak bij Meander? Het personeel staakt

In onze gids

Agenda

Ga naar “Amersfoort City Trail”

Amersfoort City Trail

 • 2 april 2023
Ga naar “Alpe du Fles”

Alpe du Fles

 • Stadscafé Amersfoort
 • 2 april 2023
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “033 SKATE”

033 SKATE

 • 26 mei 2023

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55”

Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Ariel liquid+ van € 12,99 voor € 5,20”

Alle Ariel liquid+ van € 12,99 voor € 5,20

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Notenboomvogelplant in tube Keuze uit diverse soorten. Hoogte: 50-60 cm. € 2,79”

Notenboomvogelplant in tube Keuze uit diverse soorten. Hoogte: 50-60 cm. € 2,79

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023