Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Amersfoort en zo reageren Amersfoorters

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt.

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Amersfoort

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Amersfoorters niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Lucas Bolsius krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Lucas Bolsius krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Amersfoorters kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Bolsius mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Amersfoort op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Amersfoorters ook.

adv.