De Amersfoortse Annemiek sliep slecht: ‘Ze had geen idee wat er aan de hand was’

Aangeboden door Cranio Midden Nederland

Afbeelding ter illustratie. Foto: Pexels.com

Annemiek had geen idee wat er met haar aan de hand was, tot ze bij Micheline van Cranio Midden Nederland aanklopte. In haar werk als Cranio Sacraal Therapeut behandelt de Amersfoortse Micheline veel verschillende mensen, met nog meer uiteenlopende klachten. Veel mensen hebben geen idee waarom ze klachten hebben. Wist jij bijvoorbeeld dat je door stress ook spanning opbouwt in je bindweefsel?

Annemiek is een vrouw van 42 met een druk bezet leven. Ze werkt vier dagen in de week en zorgt daarnaast voor haar vier kinderen. “In eerste instantie dacht Annemiek dat er niet zoveel aan de hand was. Ze sliep erg slecht, maar voelde zich verder heel goed”, zegt Micheline. “Ik denk dat het voor Annemiek ook heel frustrerend was. Ze had van alles onderzocht, maar een goede nachtrust bleef maar uit.”

Een lichaam dat constant alert is

Eenmaal in de praktijk bij Micheline bleek er wel degelijk iets aan de hand te zijn. “Ik vertelde Annemiek dat bij stress een overmatige activiteit in het sympatische zenuwstelsel optreedt. Het komt er eigenlijk op neer dat haar lichaam in een voortdurende alerte toestand verkeerde. Ik legde vervolgens uit dat zo’n situatie kan ontstaan wanneer iemand langdurig te maken heeft met psychische en/of lichamelijke overbelasting. Annemiek kreeg er slaapproblemen door, maar je kunt ook te maken krijgen met met andere klachten zoals vermoeidheid, onrust, spierspanningen en verkrampingen en maag-en darmproblemen. Het zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit”, zegt Micheline.

Diepe ontspanning

Dat Annemiek zich nu veel beter voelt en ook nog eens beter slaapt, heeft volgens Micheline te maken met een hele diepe vorm van ontspanning. “Met bindweefseltherapie wordt het lijf in een vaak nog onbekende diepte-ontspanning gebracht, waardoor veel klachten verbeteren of oplossen.

Lees verder onder de foto >

Foto: Cranio Midden Nederland

De behandeling van Annemiek

Annemiek onderging meerdere cranio behandelingen in de praktijk van Micheline. “Tijdens de behandeling voelde ze schokjes door haar lijf. Ze zei tegen mij dat ze haar lichaam voelde aanspannen en vervolgens weer voelde ontspannen. In het bindweefsel van Annemiek zat behoorlijk veel spanning.”

Met zachte technieken zorgde Micheline ervoor dat het bindweefsel van Annemiek haar oorspronkelijke vorm weer aannam. “Ik weet nog dat Annemiek af en toe moest lachen en dat ze grapjes maakte. Het verbaasde haar dat haar lichaam toch wel flink reageerde terwijl ze het gevoel had dat ik weinig deed. Toen de behandeling erop zat voelde het lichaam van Annemiek zwaar aan. Ze zei dat ze het gevoel had dat ze elk moment door mijn behandeltafel heen kon zakken.”

Twee weken later

Annemiek kwam twee weken later weer terug in de praktijk van Micheline. “Ze vertelde mij dat ze de eerste dagen doodmoe was. Omdat de vorige afspraak op vrijdag was, kon ze in het weekend uitrusten. Ze had het zwaar en wilde het liefst overdag haar bed inkruipen. ’s Nachts sliep ze voor het eerst in tijden ontzettend goed.”

Micheline legde Annemiek uit dat het bindweefsel na één behandeling nog weleens kan terugvallen. “Dat gebeurt vaker, na iedere behandeling houdt het langer stand. In het geval van Annemiek herstelde haar bindweefsel volledig na vier behandelingen. En Annemiek bleef heerlijk slapen.”

Maak kennis met cranio

Cranio Sacraal Therapie is niet nieuw, het bestaat zelfs al sinds de jaren zeventig. Toch is deze vorm van therapie bij veel mensen nog onbekend. Dat wil Micheline graag veranderen. “Net als Annemiek zijn er nog veel meer mensen die niet precies weten waar hun klachten vandaan komen. Vaak denken mensen dat bijvoorbeeld pijn in de nek ook daadwerkelijk daar vandaan komt. Soms blijkt de oorzaak heel ergens anders in het lijf te zitten.”

“Bindweefsel zit door je hele lichaam als een soort spinnenweb. Het verbindt onder andere de verschillende lichaamsdelen met elkaar en zorgt ook voor bescherming en afscheiding. Dit zorgt onder andere voor de noodzakelijke beweging en ruimte tussen organen. Het verhindert op deze manier druk, wrijving en beschadiging. Wist je dat bindweefsel ook in botten en spieren zit? Dus als je spanning op één plek in je lichaam hebt, dan kan dat pijn veroorzaken op een andere plek.”

Wil jij ervaren wat de helende werking van cranio voor jou kan betekenen? Maak dan eens een afspraak bij Micheline van Cranio Midden Nederland.

Het verhaal is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Om privacy redenen is er gebruik gemaakt van een fictieve naam en de cliënt heeft toestemming gegeven voor publicatie.

Cranio Midden Nederland

Ruimtevaart 54 (2e etage in het oogziekenhuis Bergman Clinic) , 3824 MX Amersfoort

Meer informatie

Cranio Midden Nederland

Ruimtevaart 54 (2e etage in het oogziekenhuis Bergman Clinic) , 3824 MX Amersfoort

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’”

Saskia is coach: ‘Gun het jezelf om meer inzichten en rust te krijgen’

Aangeboden door Vrouwencoach.nl

Ga naar “Wees er snel bij! Hier sport je de eerste drie maanden gratis (en daarna ook supervoordelig)”

Wees er snel bij! Hier sport je de eerste drie maanden gratis (en daarna ook supervoordelig)

Aangeboden door Fit Academie Bokkeduinen

Sportschool Fit Academie Bokkeduinen in Amersfoort heeft in 2023 een kortingsactie waarbij je drie maanden gratis sport
Ga naar “Nieuw in Amersfoort: bij Movement Gym voelt iedereen zich thuis”

Nieuw in Amersfoort: bij Movement Gym voelt iedereen zich thuis

Aangeboden door Movement Gym

movement gym dames

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Robijn wasverzachter van € 4,79 voor € 1,99”

Robijn wasverzachter van € 4,79 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder Digitale Werkplek”

Functioneel Beheerder Digitale Werkplek

 • Stichting Philadelphia Zorg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office medewerker”

Office medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023