Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Meander MC geeft een kijkje op de corona-ic-afdeling

Door Melt Pels 31 maart 2020

In het Meander Medisch Centrum liggen 44 mensen in isolatie. Negentien van die mensen ligt op de intensive care. Bezoek aan die afdeling is vanwege de corona-maatregelen niet toegestaan. Om familie en vrienden van patiënten een kijkje te gunnen op de ic heeft het Meander Medisch Centrum een video gemaakt. 

Op verzoek van medewerkers van de ic is een video opgenomen, zodat naasten toch kunnen zien in welke omgeving hun geliefde verblijft. Ook de ic-bedden die op de operatiekamers zijn geplaatst, zijn in de video te zien.

Hinke Jongsma, internist en intensivist bij het Meander MC, legt uit wat het betekent om tijdens de coronacrisis opgenomen te zijn op de intensive care-afdeling. Het idee om een video online te zetten, komt van de medewerkers zelf. Zo kan heel Amersfoort een indruk krijgen hoe het eraan toe gaat op de ic-afdeling nu bezoek daar niet toegestaan is.

In de video legt Hinke uit hoe patiënten in de gaten worden gehouden en zie je hoe de patiëntenkamers eruit zien.

Levenslucht

Aanstaande woensdagavond is het ziekenhuis ook al te zien in de corona-documentaire ‘Levenslucht’. Hierin volg je de artsen een week lang. “Normaal gesproken is de intensive care een gesloten wereld, helemaal in dit soort omstandigheden”, zegt Oscar Groot, internist en intensivist bij het Meander MC, tegen het AD. “Ik vind dat iedereen moet weten dat de situatie echt heel erg ernstig is.” Volgens Oscar is de coronacrisis ‘een stille ramp’. “Daarom vind ik het belangrijk dat mensen dit zien.”

De documentaire ‘Levenslucht’ is op woensdagavond om 21.30 uur te zien op NPO1.


Meer over Meander Medisch Centrum ontdekken?

Meander Medisch Centrum ziekenhuizen

Maatweg 3, Hoogland

Bekijk meer:ziekenhuizen

Meer lezen?

VIDEO: zo ziet de verlaten binnenstad er nu uit

Het advies van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus is duidelijk: blijf zo veel mog...

Binnenkijken bij Désirée en Tjeerd: ‘Inrichten? Wij zijn daar helemaal niet goed in’

Lunchroom Royals deelt 250 broden uit aan zorgpersoneel

Meer over

Corona Video

adv.