Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: pasfoto’s bij een fotograaf laten maken in lockdown

Door Carin van der Meij 12 januari 2021

Je wil je rijbewijs verlengen, maar ziet dan dat de pasfoto wel heel erg oud is. Toen je nog lang haar, een bril, beugel en geen rimpels had. Conclusie: jij hebt een nieuwe pasfoto nodig. Kun je wel naar de fotograaf tijdens de lockdown?

Voor je rijbewijs, ID-kaart en paspoort heb je een officiële pasfoto nodig. Deze moet voldoen aan een aantal eisen, dus de makkelijkste optie is naar een fotograaf in Amersfoort gaan.

Uitzondering voor pasfoto’s

Klein dingetje: door de huidige lockdown zijn winkels van fotografen gesloten. Dit is een niet-essentiële winkel. Kan je dan nog wel pasfoto’s laten maken? Ja. Het kabinet heeft hiervoor een uitzondering gemaakt. Er mogen pasfoto’s worden gemaakt voor een identiteitsbewijs of rijbewijs, maar wel alleen op afspraak. Fotografen mogen daarnaast ook op locatie foto’s maken. Dit beroep is namelijk geen contactberoep.

Pasfoto’s in Amersfoort

Moet je je pasfoto laten nemen, dan kan je dat op meerdere plekken in Amersfoort doen. We hebben in onze bedrijvengids een lijst met fotografen in Amersfoort. Je kan niet bij iedere fotostudio een pasfoto laten maken, dus check dat van te voren even. Dat moet je sowieso doen, want je mag je pasfoto dus alleen laten maken op afspraak. Say cheese! De meeste mensen gaan naar de fotowinkel in de Hellestraat, omdat deze vlak bij het gemeentehuis zit.

Gemeente

Voor een identiteitskaart moet je 2 keer persoonlijk naar de publiekshal van de gemeente komen: eenmaal voor de aanvraag en eenmaal voor het ophalen. Voor de aanvraag kunt je direct online een afspraak maken. Als jouw identiteitskaart (of ander officieel document) klaar is, dan kan je die ook tijdens de lockdown ophalen bij het gemeentehuis, want de publiekshal blijft gewoon open.

Lees ook:

Mag dat: autorijden met bevroren ruiten

Het wordt koud, kouder, koudst! Sommige van ons zijn al druk aan het krabben in de ochtend, anderen ...

MAG DAT: mag het vet door de toilet in Amersfoort?

Regels zijn er genoeg, maar soms vraag je je af of iets nou wel of niet mag. Daarom hebben wij de ru...

Mag dat: zomaar een fluorescerend groen poppetje langs de weg zetten?

Als we de naam Viktor Veilig zeggen, denk je vast niet meteen aan deze poppetjes. Maar je kent ze on...

Mag dat: zout uit de zoutkisten pakken om zelf te strooien?

Nu het kouder wordt, zie je op veel plekken in Amersfoort zoutkisten staan. Hier slaat de gemeente s...

adv.