Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dertien coronaboetes uitgeschreven in Amersfoort

Door Carin van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. In Amersfoort zit het als volgt:

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Amersfoort

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Amersfoorters die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Amersfoortse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal slechts dertien mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen. Houdt Amersfoort zich dan goed aan de regels, of zijn onze BOA’s wat vriendelijker?

Regio Amersfoort

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio rondom Amersfoort kijken. In bijvoorbeeld Nijkerk en Leusden zijn helemaal geen coronaboetes uitgedeeld. In Barneveld zijn dan weer meer dan zestig uitgedeeld.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? We hebben hier een handig overzicht gemaakt van alle maatregelen die versoepeld zijn en nog gelden sinds 1 juli.

Lees ook:

Omdat het weer mag! Vanaf 4 juli weer markt op de Oliemolenhof

"Schreeuw het van de daken: er komt eindelijk weer een superleuke markt aan", Organisator Cyrille de...

Bizar: politie neemt Lamborghini, knalgroene Mercedes en minivrachtwagen in beslag

Uit een loods op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort zijn vandaag verschillende voertuigen door...

Krijg de kleertjes: je kan binnenkort weer babykleding ruilen

'Joehoe, het is zover hoor: we gaan weer ruilen', schrijven de vrijwilligers van Krijg de Kleertjes ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.