Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boetes uitgedeeld in natuurgebieden rondom Amersfoort

Door Juliette Schmitt 30 maart 2020

Wie afgelopen weekend met de auto naar de Soesterduinen wilde om even lekker uit te waaien, had dikke pech. De gemeente Soest nam strenge maatregelen om te voorkomen dat het net als voorgaand weekend veel te druk werd in het duingebied. Om dagjesmensen tegen te houden, werden er rondom de toegangswegen handhavers, beveiligers en politiemensen ingezet. Wie toch probeerde om een auto nabij het natuurgebied te parkeren, kreeg een dikke prent.

Alle parkeerplaatsen rondom de Soesterduinen waren dit weekend afgesloten. Met de auto kwam je afgelopen weekend niet ver. Wandelaars en mensen op de fiets werden nog wel toegelaten. Bezoekers die vanuit Amersfoort met de auto aankwamen, werden direct teruggestuurd. Wie het toch probeerde, of verderop al zijn of haar auto had geparkeerd, kreeg een boete. De gemeente Soest wil met de maatregelen voorkomen dat de duinen overspoeld worden met wandelaars. Dat gebeurde tijdens het voorgaande weekend nog wel.

Niet alleen Soest

Niet alleen de parkeerplaatsen rondom de Soesterduinen werden afgesloten. De gemeente Woudenberg nam ook voorzorgsmaatregelen. Zo werden er handhavers van de gemeente en ingehuurde beveiligers ingezet op de parkeerplaatsen rondom de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer.

Wel merkten verkeersregelaars dat het een stuk rustiger was in het gebied. Zo viel het verkeersregelaar Jessica op dat ze nog maar weinig auto’s weg hoefde te sturen van de parkeerplaats aan de Foekenlaan. “Normaal gesproken is het hier ontzettend druk in het weekend, maar ik heb vandaag nog maar twee gezinnen met auto’s hoeven tegenhouden. Ik denk dat veel mensen weten van de maatregelen. Degenen die ik heb teruggestuurd, zeiden: we dachten, laten we het gewoon proberen”, aldus Jssecia tegen het AD.

Lees meer: 

VIDEO: zo ziet de verlaten binnenstad er nu uit

Het advies van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus is duidelijk: blijf zo veel mog...

Wordt jouw afval nog gewoon voor de deur opgehaald?

De knuffelberenjacht is geopend!

Meer over

Corona Nieuws

adv.