Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beweging 3.0 opent speciale afdeling voor coronapatiënten

Door Juliette Schmitt 2 april 2020

Speciaal voor coronapatiënten uit de regio Eemland opent zorginstelling Beweging 3.0 een speciale afdeling binnen woonzorgcentrum De Pol. In totaal is er ruimte vrijgemaakt voor 34 coronapatiënten uit de regio Eemland. Het woonzorgcentrum is onderdeel van Beweging 3.0 en ligt aan de Vetkamp 85, in Nijkerk.

Ziekenhuizen en wijkverpleegkundigen kunnen patiënten doorverwijzen naar de speciale afdeling. Daarmee hoopt Beweging 3.0 de toenemende drukte in de zorg te kunnen opvangen.

De speciale afdeling vangt patiënten op die nu nog in het ziekenhuis liggen, daar eigenlijk weg kunnen, maar nog niet gezond genoeg zijn om naar huis te kunnen. Of voor patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar ook niet sterk genoeg zijn om thuis te kunnen blijven.

Strikte isolatie 

De coronapatiënten worden op één afdeling verpleegd. De speciale afdeling is volledig geïsoleerd van andere afdelingen. Patiënten komen via een speciale zijingang binnen en verblijven in eenpersoonskamers. De patiënten mogen de afdeling niet verlaten. Alle medewerkers die op de corona-afdeling verplegen, mogen alleen op de speciale afdeling werken en worden dus niet ingezet op andere woongroepen of afdelingen. Andere bewoners van De Pol worden op deze manier strikt gescheiden van de speciale afdeling.

“Wij hopen met deze afdeling een bijdrage te kunnen leveren aan het landelijke probleem voor de opvang van coronapatiënten. Door patiënten met het coronavirus op één afdeling te verzorgen, worden andere zorginstellingen ontlast en wordt efficiënt omgegaan met (schaarse) beschermingsmiddelen. Wij zijn buitengewoon trots op de inzet van onze medewerkers waardoor de opening van deze cohortafdeling in zo’n korte tijd mogelijk is”, aldus de speciale afdeling van Beweging 3.0.

Verder lezen: 

Ondernemers in Amersfoort over verlenging coronamaatregelen: ‘We hadden het al verwacht’

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...

Linda van Alfen is uitvaartondernemer: ‘We moeten creatief zijn, maar doen alles voor een waardig afscheid’

VIDEO: Meander MC geeft een kijkje op de corona-ic-afdeling

adv.