Zwemmen in de vrije natuur rondom Amersfoort: dat doe je hier

Door Roeliene Bos 21 april 2019

Zwemmen met de zon op je hoofd is nét even iets beter dan met een dak boven je hoofd. Daarom zochten we voor je uit waar je kunt zwemmen in natuurwater in de buurt van Amersfoort. Volgens zwemwater.nl, de website die bijhoudt waar je in veilig en schoon natuurwater kunt zwemmen, zijn meerdere plekken rondom Amersfoort hier uitermate geschikt voor.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Recreatiepark Overbos

Je kunt bijvoorbeeld zwemmen in het water bij recreatiepark Overbos in Hoevelaken. Hier vind je een grote plas water die is ontstaan uit een zandafgraving. De waterkwaliteit is daar op dit moment uitstekend. Let wel op, er is daar geen losse kaartverkoop. Wel verkopen ze abonnementen, 5-badenkaart of gezinsdagkaart. Meer informatie vind je hier. Je moet wel nog even wachten voordat je er terechtkunt, want dit park is open tussen 1 mei en 1 oktober.

Henschotermeer

Maak vooral nog even gebruik van dit mooie weer om gratis in het Henschotermeer te zwemmen. Tot en met 30 juni geldt er geen entreegeld, maar betaal je alleen een parkeerkaartje. In de zomerperiode wordt het water regelmatig gecontroleerd en er zijn diverse toiletgebouwen rondom het meer aanwezig, zo weet je zeker dat je in een schone omgeving ligt te zonnen en te zwemmen. Tussen 1 april en 1 oktober zijn de toiletgebouwen 3, 4 en 8 dagelijks geopend. Je auto kun je het hele jaar van 8.30 tot zonsondergang parkeren op het parkeerterrein. Tot en met 30 juni betaal je € 3,- per uur of € 10,- voor een dagkaart. Van 1 juli tot en met 30 september gaat de prijs omlaag en betaal je € 2,50 per uur en € 7,- voor een dagkaart. 

Strand Nulde

Lekker zwemmen met uitzicht op de Randmeren en de Flevopolder, dat kan bij strand Nulde. De kwaliteit van het zwemwater bij strand Nulde wordt alleen gecontroleerd tussen 1 mei en 1 oktober, dus we kunnen je niet vertellen of het helemaal schoon is als je dit weekend in het water plonst. Voor de actuele status van het zwemwater kijk je op deze website. De afgelopen vier jaar was de waterkwaliteit in ieder geval uitstekend. Ook mooi meegenomen: je betaalt alleen parkeergeld. Van 1 mei tot 1 oktober kost je dat € 5,-, van 1 oktober tot 1 mei ben je € 3,- kwijt. Die euro’s kun je betalen met je pinpas of met een creditcard.

Recreatiepark ’t Kleine Zeetje

Houd je het liever klein en overzichtelijk? Net buiten Bunschoten ligt recreatiepark ’t Kleine Zeetje aan het Eemmeer, waar de waterkwaliteit de afgelopen vier jaar als ‘aanvaardbaar’ werd gekwalificeerd. De toegang is openbaar en helemaal gratis. 

Zeumeren

Met een half uur rijden vanaf Amersfoort kom je terecht bij Recreatiegebied Zeumeren. Zie je jezelf al liggen op één van de verschillende zandstranden of ligweiden? Toegang is gratis, maar je betaalt wel voor je parkeerkaart. Van 1 mei tot 1 oktober kost je dat € 5,-, van 1 oktober tot 1 mei ben je € 3,- kwijt. Wil je wel buiten zwemmen maar niet in natuurwater? Dan kun je natuurlijk het Bosbad overwegen. Wat is jouw favoriete plekje om te zwemmen in Amersfoort?

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.