Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw: 7 x deze creatievelingen lieten zich inspireren door Amersfoort

Door Annemarie Degens 21 juli 2019

De Amersfoortse binnenstad is natuurlijk ook een pláátje, maar sommige creatievelingen nemen dat wel heel letterlijk. Zij lieten zich inspireren door de architectuur, de pleinen, de natuur en de gebouwen van ons mooie Amersfoort en maakten daar de mooiste schilderijen, tekeningen en illustraties van.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hennie en Floris Schrijver van Twin Brother Art

De Koppelpoort, Muurhuizen, de Onze Lieve Vrouwetoren… Er is bijna geen plek in de Amersfoortse binnenstad die niet op doek is vastgelegd door de creatieve broers Hennie en Floris.

Margriet van Isabella Illustrations

Doorgaans hebben haar illustraties meer met de natuur te maken, maar illustrator Marieke van Isabella Illustrations laat zich ook geregeld door de keistad inspireren. Zo maakte ze bijvoorbeeld een hele kaartenset met prenten van de Amersfoortse binnenstad!

Isabella Illustrations

Margriet illustreert: ‘Ik blijf altijd een beetje dromerig’

Al sinds ze zich kan herinneren, wordt Margriet omgeven door potloden, kwasten en vellen papier. "Te...

Lex van Elten (Lexdetekenaar)

Misschien wel de bekendste Amersfoortse plaatjes komen van de hand van tekenaar Lex van Elten. Hij maakt supertoffe plattegronden, en heeft inmiddels heel wat wijken onder de pen genomen.

Zainab van zainabtambawalla

Kinderboekillustrator Zainab was op bezoek in onze stad en werd geïnspireerd door de Koppelpoort. Daar komt dit mooie werk uit voort!

Shari van sharisketcher

Ook illustrator Shari Blaukopf kon de pracht van onze binnenstad niet weerstaan en legde het vast met verf. Tip: op haar Instagramaccount staan nog veel meer toffe schetsen van Amersfoort!

Janice van janice_paints

View this post on Instagram

vignettes of #amersfoort

A post shared by Janice N (@janice_paints) on

Janice legde de Zevenhuizerstraat vast op papier, inclusief de bijzondere raampjes én de heerlijke appeltaart die je er kunt eten.

Freya van Freya Rose Design

De Amersfoortse Freya laat zich constant inspireren door haar woonplaats, zoals hierboven te zien is in de schets die ze maakte van haar eigen huis op Havik. Maar er is nog veel meer: zo tekende ze de Koppelpoort en het Sint Joseph al eens.

Freya Weijkamp

Leuk volgens Freya: ‘Ik teken graag aan ’t Havik’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerbeste pl...

 

 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.