Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet je dit nog!? Amersfoort in de kijkcijferhit Spijkerhoek

Door Anne-Meike van den Berg 1 december 2019

Wie eind jaren tachtig en begin jaren negentig de buis aanzette, heeft ongetwijfeld langs de Nederlandse dramaserie Spijkerhoek gezapt. Deze serie was de eerste twee seizoenen te zien op Veronica en vanaf 1990 op RTL4. Veel buitenopnames zijn geschoten in de keistad, zoals op de Appelmarkt. Wij besloten de serie eens op te zetten. 

Op YouTube is de volledige serie te vinden, dus het duurde niet lang of we waren dolenthousiast toen we de Appelmarkt – met auto’s erop – voorbij zagen komen. Ook Muurhuizen is een paar keer in beeld. Zo zagen we de buitenkant van het huis van Tess Haverkort, een van de mensen waar we eens binnen hebben gekeken.

Tekst loopt door na de video

Kijkcijferhit

De serie was een ware kijkcijferhit: meer dan twee miljoen mensen keken iedere week naar de beslommeringen van de personages Patty Starrenburg, Gerard Verlinden, Tony Beymer en Willy van de Akker. Naast de personages speelden seks, drugs en alcohol een grote rol in de serie. Amersfoort was het decor in zowel de eerste twee als de laatste twee seizoenen.

Bekende plekken in Spijkerhoek

Benieuwd welke Amersfoortse plekken allemaal te zien waren? We hebben het eerste seizoen opgezet en wat screenshotjes voor jullie gemaakt. Op de derde foto zien we het tegenwoordige Biercafé De Dikke Koning.

Nog meer nostalgie:

Toen in Amersfoort: foto’s van cafés die zijn verdwenen uit de binnenstad (deel 2)

Vorige week zochten we foto's van negen verdwenen cafés uit de Amersfoortse binnenstad voor jullie o...

Toen in Amersfoort: toen sterrenrestaurant De Witte nog aan de Stadsring zat

Toen in Amersfoort: toen we nog een paardenrenbaan hadden

adv.