Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nostalgie: hier deed je vroeger je boodschappen in Amersfoort

Door Melt Pels 28 juni 2020

Als kind kreeg je er een plakje worst van de slager, als tiener heb je er misschien wel gewerkt en als volwassene doe je er nu wekelijks je boodschappen: de supermarkt. We hebben weer een lekker nostalgisch lijstje voor je, van oude supermarkten waar je vroeger met je ouders de benodigde boodschappen deed. Blik met ons terug naar vroeger…

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Edah


Foto: Archief Eemland – Edah aan de Kamp

Wie herinnert zich nog de tijd dat we voor twee kwartjes restjes vlees kochten bij de Edah, bedoeld als hondenvoer. Maar mam wist daar ook altijd weer iets lekkers van te maken. Door heel Amersfoort vond je meerdere filialen van de Edah.

ViVo

Foto: Archief Eemland

Het kan zo maar dat je hier altijd je boodschappen deed, maar dat je geen idee had waar ViVo nou eigenlijk voor stond. ViVo stond voor Vrijwillige Inkoop- en Verkoop Organisatie. Het is tegenwoordig misschien moeilijk te geloven, maar ViVo was een van de eerste supermarkten met spaarzegels!

C1000

Foto: Archief Eemland

Hoe lang geleden denk je dat het is, dat de C1000 winkels werden overgekocht door supermarkt Jumbo? Dit gebeurde al in 2012! Dat betekent dus dat het al acht jaar geleden is dat we voor het laatst ‘Geen fratsen, dat scheelt’ zeiden.

De Gruyter

Foto: Archief Eemland – De Gruyter aan de Langestraat

De drukste straat van Amersfoort is niet altijd autoluw geweest. Vandaar dat het ook heel normaal was dat er een supermarkt aan de Langestraat zat. Dit is één van de ruim 500 winkels van De Gruyter, grote kans dat je er weleens binnen hebt gestaan.

4=6

Foto: Archief Eemland

In 1987 werden bijna alle filialen omgedoopt tot Plusmarkt, wat we tegenwoordig kennen als de Plus. De naam 4=6 kwam van het spaarsysteem dat de supermarkt had. Voor elke gulden die je betaalde, kon je voor vier cent een zegel kopen. Had je honderd zegels, dan was je zegelboekje zes gulden waard.

Supermarkt verhalen van vroeger

Heb jij vroeger in een supermarkt in Amersfoort gewerkt? Lijkt het je leuk om daar iets over te vertellen? Stuur dan een berichtje naar de redactie. We zijn benieuwd naar je verhalen.

Lees ook:

Nostalgie: hier haalde je vroeger een ijsje in Amersfoort

Wij eisen ijs! Wij eisen ijs! Het is prima weer voor een ijsje, want je favoriete koude lekkernij ka...

Nostalgie! Oude foto’s van toen we nog onbezorgd in het park konden hangen

We gaan het park in! Niet letterlijk, want vanwege de coronamaatregelen moeten we zoveel mogelijk th...

Toen in Amersfoort: toen we de Keistadfeesten nog hadden

Kan je het je nog herinneren? Het jaar 2009 was het laatste jaar waarin we het Keistadfeest hebben g...

Toen de voorloper van de eikenprocessierups onze aardappelen opvrat: de coloradokever

Waar iedereen nu de kriebels krijgt van de eikenprocessierups, hadden we tussen 1935 en 1950 een and...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.