Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Per Expressie houdt expositie op plakzuilen in Amersfoort

Door Melt Pels 26 maart 2020

De vrije plakplaatsen in Amersfoort worden normaal gesproken volop beplakt met posters van nieuwe evenementen in Amersfoort. Nu dat door het coronavirus stil begint te vallen, heeft evenementenorganisatie Per Expressie daar iets op bedacht.

Disclaimer: de regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad gaat, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd minimaal 1,5 meter afstand van een ander. 

Door heel de stad zijn de plakzuilen omgetoverd tot een openbare expositie. Meerdere kunstenaars werken mee aan het project en krijgen op deze manier een podium van Per Expressie. De evenementenorganisatie zet zich voornamelijk in om jonge Amersfoortse kunstenaars een springplank te geven in de wereld van kunst en cultuur.

“Als er voorlopig geen evenementen zijn, komen er voorlopig ook geen nieuwe posters op de plakpalen. Die konden we dus zo omtoveren tot een expositie, en dan heb je nu ook iets wat langer blijft hangen”, vertelt Diederik la Verge, sjefsjef bij Per Expressie aan de telefoon.

‘A0’

De expositie heet A0, vernoemd naar het papierformaat van de posters. “Vorige week woensdag hebben we de oproep gedaan via Instagram om werk op A0 formaat naar Per Expressie op te sturen. Dat hebben dertien Amersfoortse kunstenaars gedaan. Dinsdag zijn we de palen gaan witten en nu hangen er tien verschillende posters op tien verschillende plakzuilen door Amersfoort heen.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Foto: Derk van Soest

Plakzuilen

Mocht je zelf op pad willen om de plakzuilen te bekijken, doe dit dan wel verstandig en volg de aanwijzingen van het RIVM op. De plakzuilen zijn te vinden bij: het Eemplein, het stadhuis, de Plus, Emiclaer, Neptunusplein, de Meridiaantunnel, Kraailandhof Hoogland, Bloemendalsestraat, de Nieuwe Hof (winkelcentrum Nieuwland) en Zandvoort aan de Eem.

De Amersfoortse kunstenaars die aan dit project meedoen zijn: Thijs van Maanen & Joris Wisse, Leonie Leeuwenberg, Tobie van Putten, Eva Vestdijk, Gillian Hoogendijk x @Beschrijver, Loes van Roozendaal, Mies Raadgever, Florens Kool, Ro Barbie & Mabel Feenstra en Ies Earhouse.

View this post on Instagram

Geen evenementen? → Geen posters? → Lege plakzuilen? → Expositie in het openbaar! Per Expressie presenteert A0, een openbare expo! We moeten onze evenementen tot 1 juni cancelen dus bedachten we een toffe manier om jonge kunstenaars alsnog een podium te bieden. We deden een oproep om binnen twee dagen werk te maken op A0 formaat. En geen week later hangen er 10 verschillende werken, verspreid over 10 plakzuilen van 13 Amersfoortse kunstenaars. Geen plakzuil is hetzelfde dus check ze allemaal (maar doe dat wel verantwoordelijk)! Te zien bij het Eemplein, het stadhuis, de Plus, Emiclaer, Neptunusplein, de Meridiaantunnel, Kraailandhof Hoogland, Bloemendalsestraat, de Nieuwe Hof (winkelcentrum Nieuwland) en Zandvoort aan de Eem.

A post shared by Per Expressie 🌀 (@perexpressie) on


Meer over Per Expressie ontdekken?

Per Expressie discotheken

GeopendHele dag

Soesterweg 334, Amersfoort

Bekijk meer:discotheken

Meer lezen?

Konijn Talk zoekt een meisje om oud mee te worden

Deze knappe vent heet Talk. Een enthousiast mannetje, dat sinds 1 maart 2020 in het Amersfoortse die...

Kunstenaar Frank Hoogendoorn steekt zorg hart onder de riem: ‘Ik wil wat terugdoen’

Amersfoorts mysterie: hoe wordt de klok van de OLV-toren dit weekend vooruitgezet?

adv.