Mysterie: wat zijn ze op het Lieve Vrouwekerkhof aan het doen?

Door Roeliene Bos 20 april 2019

Er wordt flink gezaagd, getimmerd en gesloopt naast de Onze Lieve Vrouwetoren. Maar wat zijn ze daar nou aan het doen? We zochten contact met Zwagerman Horeca, bekend van onder meer Long John’s Pub en Boothill Saloon. 

Ooit diende het gebouw vele functies. Zo werden de polsbandjes en muntjes voor het Bockbierfestival daar uitgedeeld en deed het soms dienst als kantoortje. Die tijd is voorbij. “Er worden twee appartementen gebouwd”, vertelt Brigitte van Lamoen. “Daarom gaat nu letterlijk het dak eraf.”

Veranderend plein

De onderkant van het pand wordt in ere gehouden, maar toch gaat het er straks wel anders uitzien op het plein. “Het karakter blijft hetzelfde”, verzekert Brigitte. “Maar een foto van het eindresultaat heb ik niet, dat blijft nog even een mysterie.” De planning is om in september de verbouwing af te ronden en de appartementen in de verhuur te zetten. Die zullen particulier worden verhuurd en vallen in het hogere segment. “Toplocatie hè? De reden dat we appartementen bouwen op deze plek, is om de diversiteit in Amersfoort te waarborgen. We willen dat mensen kunnen winkelen, wonen, werken en uitgaan in de binnenstad.”

Nog meer mysteries

Mysterie: waar is dat grote bronzen been eigenlijk heen?

Lange tijd sierde het de hoek van het Smallepad en de brug over de Eem: het kunstwerk 'Noch Einmal',...

Mysterie: waarom is de helft van de Breestraat zo nieuw?

Meer over

Mysteries

adv.