Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het ‘Carla-mysterie’ van Amersfoort: help ons!

Door Melt Pels 27 oktober 2020

Indebuurt lost elke week een nieuw Amersfoorts mysterie op. Sommige mysteries zijn wat lastiger te kraken dan de anderen en het ‘Carla-mysterie’ is er zo een. Wil jij ons helpen om dit mysterie op te lossen? 

Terwijl de meeste Nederlanders nét klaar zijn met de vraag ‘wie is de mol?’, zit de redactie al een langere tijd met een andere vraag in hun hoofd: ‘Wie is Carla?’. Het plein van het Eemplein bestaat uit allerlei kleine granieten steentjes. Maar in één van die steentjes is de naam ‘Carla’ gegraveerd, en indebuurt-lezer Wilco ontdekte ook nog een steen met de daam ‘Peter’ erop! We gingen met Amersfoortse gids Inge op pad, op zoek naar deze steentjes.

Foto: indebuurt Amersfoort / Melt Pels
Foto: Wilco de Fijter

Wie zijn Carla en Peter

Wie zijn deze twee mensen waarom zijn hun namen in de stenen van het Eemplein vereeuwigd? We vroegen het aan Sant en Co, het ontwerpbureau dat het Eemplein heeft ontworpen. Zij wisten van niks en stuurden ons door naar de aannemer die het plein heeft gebouwd. Die gaven aan dat ze hier geen documentatie over hebben. Toen vervolgens ook de gemeente én Archief Eemland aangaven dat ze van niks wisten, waren wij het spoor bijster. Daarom doen we een beroep op jou!

Heb jij enig idee waarom de Carla en Peter zijn vereeuwigd in de steentjes op het Eemplein? Of heb jij nog een andere naam ontdekt op het Eemplein?

Mysterie

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rond dit Amersfoortse mysterie. Hieronder lees je de nieuwe ontdekkingen:

Meer namen:
Een van onze lezers, Wilco, stuurde ons een foto van nóg een naam: Peter!

Foto: Wilco de Fijter

Wat opvalt aan de foto is dat de naam ‘Peter’ met hoofdletters is geschreven, in tegenstelling tot ‘Carla’. Zijn er nog meer namen te vinden op het plein? We gaan op zoek!

Heb jij nog een andere naam ontdekt op het Eemplein?


Meer over Amersfoortse Gidsen ontdekken?

Amersfoortse Gidsen bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.