Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoorts mysterie: Wie is Angela?

Door Ingelise de Vries 21 september 2019

Wanneer je geregeld aan de toog van een Amersfoortse bar hangt, zul je het misschien wel eens gehoord hebben. Iemand kwam naast je staan en vroeg niet om een alcoholische versnapering, maar checkte of Angela aan het werk was. Terwijl wij bar weinig Angela’s in de Amersfoortse horeca kennen. Wie is die mysterieuze vrouw?

Schrik niet, maar de Angela waar wij het over hebben, bestaat helemaal niet. Ze is een fictieve vrouw die door BNN naar Nederland is gehaald onder de campagne #askforangela. In Australië en Londen hangt ze al een tijdje rond achter de bar en dankzij het programma Make Holland Great Again nu ook in een aantal Nederlandse bars. Angela zorgt ervoor dat iedereen zich veilig kan voelen in de horeca. Word je lastig gevallen, zie je iemand iets in een drankje doen, is je date intimiderend? Kortom, voel je je onveilig? Vraag dan aan de bar naar Angela.

Dit is Angela

Angela is het codewoord voor ‘ik voel me onveilig’. Het barpersoneel dat deze campagne kent, gaat zorgen dat jij veilig naar huis kunt. Maar is Angela al een beetje ingeburgerd in Amersfoort? We vroegen een rondje en ze blijkt op een aantal plekken al een prominente plek te hebben. Barman Brian van de Boothill vertelt ons dat iedereen achter de bar daar bekend is met Angela.

Steeds veiligere horeca

Jamy werkt bij Miles en kent Angela ook. “Er zijn er wel een aantal die ervan weten, zoals ik. Maar het is niet een grote bekendheid binnen het bedrijf.” Ook Café Thuis, Jackson en Shots hebben Angela aangenomen. “Het is gelukkig nog niet gebeurd, maar het kan als het nodig is”, laat één van de collega’s weten. Ferdinand van Tjommies kent de campagne nog niet. “Maar wat een goed concept. Ik ga het meteen toepassen.” Ook één van de barmannen van Long John kent de campagne niet maar vindt ‘t een goed idee.

Dus ben je uit en voel je je onveilig? Vraag naar Angela. En als je achter de bar staat, weet je nu precies wat daarmee bedoeld wordt.

Mysterie opgelost!

Iedere week lossen wij een Amersfoorts mysterie op. Loop jij ook al tijden rond met een vraag waar je maar geen antwoord op kunt vinden? Laat het ons weten!

Spaarnestraat 76. Beeld: Google Streetview

Amersfoorts mysterie: waar is Spaarnestraat nummer 76 gebleven?

Soms zit een mysterie in een klein hoekje. Of eigenlijk zit het mysterie van deze week juist in geen...

Amersfoorts mysterie: waar is De Stier gebleven?

Amersfoorts mysterie: wat doen die bollen op het Eemhuis?

adv.