Wat vind jij: mogen er nieuwe woningen komen in de Nieuwe Stad?
Gemeente Amersfoort is op zoek naar de mening van zoveel mogelijk Amersfoorters. Ze wil namelijk De Nieuwe Stad aanvullen met…
Aan de Hogeweg staat een statig gebouw achter hekken afgesloten. Het Militair Hospitaal dat in 1877 is gebouwd, was vanaf 1880 in gebruik als ziekenhuis en vanaf 1915 als militair ziekenhuis. In 1966 werd het hospitaal opgeheven en heeft de landmacht er een tijd ingezeten.
Het gebouw kwam leeg te staan en de Rijksvastgoeddienst, het orgaan van de overheid dat vastgoed beheert, verkocht het aan Schipper Bosch in 2020. Sinds dien zijn er allemaal plannen geopperd, maar wat gaat er nu met het gebouw gebeuren?
Voorop in de plannen wordt duidelijk gemaakt dat Schipper Bosch niet van plan is om het monumentale pand te slopen. Schipper Bosch wil het terrein uiteindelijk verbinden met de rest van de stad. Het moet een aantrekkelijk woongebied worden met ruimte voor bedrijven. Ook het groen moet aantrekkelijk zijn om gebruik van te maken.
Bron: Militairhospitaal.nl
Het plan staat verder nog in de kinderschoenen. Schipper Bosch zoekt naar input van meerdere Amersfoorters die zich betrokken voelen. Doordat ze hier willen wonen of werken, of omwonend zijn.
Voor Schipper Bosch aan de slag kan om het terrein om te gooien, moeten ze eerst met een plan komen dat binnen vijf verschillende kaders valt.
Alle nieuwbouwprojecten in Amersfoort moeten voldoen aan het Deltaplan Wonen. Dat betekent dat minimaal 35 procent van de woningen in de sociale huur terecht moet komen. 20 procent gaat naar de middenhuur en de overige 45 procent komt in de vrije sector en koop. Hoeveel woningen er uiteindelijk gerealiseerd worden, is nog niet bekend. Schipper Bosch hoopt woningen te bouwen voor ouderen, jongeren en gezinnen.
Nog héél even: doe mee en ga gratis naar een attractiepark!
We verloten 6 tegoedbonnen voor attractieparken bij indebuurt. Je kunt nog maar héél even meedoen
Gratis naar een pretpark? Je kan nog maar héél even meedoen
In onze gids
Populaire rubrieken