Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoorts mysterie: waarom hangen de koningsdagvlaggen nog in de stad?

Door Roeliene Bos 11 mei 2019

Koningsdag is allang voorbij, maar toch hangen de oranje vlaggen nog aan de gevels. Natuurlijk vinden we het er heel gezellig uitzien, maar we beginnen ons langzamerhand toch af te vragen of ze er met kerst nog hangen. We gingen op onderzoek uit. 

Eind februari hield De Stad Amersfoort een interview met Patrick van der Pol, vestigingsmanager bij het VVV-kantoor in Amersfoort. Hij vertelde trots dat er op Koningsdag duizenden vlaggen te zien zijn in de binnenstad. Alle ondernemers zouden het logo laten wapperen aan hun gevel. “Dat is inderdaad één van de dingen die wij zullen faciliteren. Deze vlaggen zijn later ook te koop en het mooie is; wij laten er geen jaartal op drukken. Hierdoor kunnen mensen hem ook bijvoorbeeld tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal gebruiken”, aldus Patrick. Een wedstrijd van het Nederlands Elftal hebben we nog niet gezien, maar de vlag hangt er wel.

Instructies

We vroegen even rond in de Amersfoortse horeca hoe het zit met het vlaggenbeleid. Maicel van Café Lapart laat weten: “Iedereen heeft ze gekregen, dus het ligt volgens mij aan jezelf wanneer je hem weer weghaalt. Je hoeft ze ook niet in te leveren.” Bij Boothill Saloon in de Krankeledenstraat is de vlag inmiddels ook weer weggehaald. We spraken Erwin van de Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort. “Wij hebben de vlaggen destijds cadeau gegeven aan de ondernemers in de stad, dus ze mogen ze zolang laten hangen als ze willen. We hebben ze wel het advies gegeven de vlag in de maand mei weer van de gevel te halen.”

Ze hangen nog wel even

Omdat er geen harde regels zijn meegegeven, is het dus aan de ondernemer of hij de vlag laat hangen of hem weer opbergt. Het kan dus maar zo zijn dat de straten voorlopig nog een oranje tintje hebben.

De Stenen Man in Kamp Amersfoort

Amersfoortse Mysteries: wie is De Stenen Man in Kamp Amersfoort?

Wie wel eens bij voormalig Kamp Amersfoort is geweest, heeft ongetwijfeld De Stenen Man gezien: een ...
verbouwing lieve vrouwekerkhof

Mysterie: wat zijn ze op het Lieve Vrouwekerkhof aan het doen?

Er wordt flink gezaagd, getimmerd en gesloopt naast de Onze Lieve Vrouwetoren. Maar wat zijn ze daar...

adv.