Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoorts mysterie opgelost: De Stier is weer terecht!

Door Anne-Meike van den Berg 10 september 2019

Het is het gesprek van de dag in Amersfoort: wáár is De Stier gebleven!? Het standbeeld, dat normaal gesproken op de rotonde bij De Kamp staat, was gisterenochtend ineens verdwenen. Er gingen allerlei geruchten de ronde over waar het beest gebleven was. Wij hebben nu het verlossende antwoord!

‘Wij hebben ‘m!’

‘Yes! Wij hebben ‘m en hij is aankomende zondag te aanschouwen!’ lezen we op de Facebookpagina van Amersfoortse Pracht, het nieuwe festival dat op zondag 15 september wordt gehouden ter ere van de tiende editie van Into the Woods, dat op 13 en 14 september plaatsvindt. Het festival laat ook nog weten dat De Stier het goed maakt.

De Stier werd in de nacht van zondag op maandag stiekem weggehaald door de organisatie van Amersfoortse Pracht. “Into the Woods bestaat tien jaar en ‘De Stier’ is ook tien jaar geleden tot leven gekomen. In al die jaren hebben we veel mooie dingen gemaakt met de kunstenaars van ATM Model Art. De verplaatsing van De Stier staat hier symbool voor en laat zien dat geen plan te gek of onmogelijk is. Op zondag laten we graag heel Amersfoort zien waar we trots op mogen zijn. De Stier mag hierbij uiteraard niet ontbreken”, vertelt Sijmen Stronks erover in een persbericht.

Yes! We hebben 'm en hij is aankomende zondag te aanschouwen! Tijdens Amersfoortse Pracht laten we heel Amersfoort zien…

Posted by Amersfoortse Pracht on Tuesday, 10 September 2019

Geruchten

De geruchtenmachine draaide de afgelopen dagen op volle toeren. Iedereen dacht te weten waar De Stier was gebleven: het beeld zou een onderhoudsbeurt krijgen of zou verplaatst of gestolen zijn. De gemeente kon geen antwoorden geven en zelfs de maker van het beeld wist niet waar het beest gebleven was. Nu is dit mysterie dan eindelijk opgelost! Op woensdag 18 september wordt De Stier trouwens weer teruggeplaatst op de rotonde.

Amersfoorts mysterie: waar is De Stier gebleven?

>>> Update: De Stier is terecht!!! Groot rumoer op de rotonde bij De Kamp deze ochtend: De Stier,...

adv.