Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Internationale Vrouwendag: 9 x powervrouwen in Amersfoort

Door Annemarie Degens 8 maart 2019

Het is Internationale Vrouwendag! De dag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, en waarop we even extra stilstaan bij de powervrouwen in onze omgeving. En powervrouwen, daar hebben we er in Amersfoort genoeg van! Kijken jullie mee?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Lilian Prins

Deze self-made woman heeft niet alleen haar eigen bedrijf, ze studeerde af als lifestyle professional, volgde een minor wereldreligies en filosofie, volgde na haar afstuderen nog een cursus positieve psychologie én richtte haar eigen netwerkgroep vol andere powervrouwen op: NTWRKPLK. Daarnaast heeft Lilian een positieve boodschap voor alle vrouwen: “Vrouwen mogen wel wat liever zijn voor elkaar. We halen elkaar vaak naar beneden omdat we last hebben van angsten en onzekerheden. Dat weten we van elkaar, maar waarom doen we er niets aan?”

Lilian Prins: ‘Iemand noemde mij de underground horecakapper van Amersfoort’

Zit het haar van je favoriete Amersfoortse barman opvallend goed, dan is de kans groot dat hij door ...

Saloua Cherrouda

Foto: Saloua Cherrouda

De Marokkaanse Saloua weet van aanpakken. Vanuit de bijstand bouwde ze haar eigen zaak op, waarin ze met veel liefde en passie bruiden stylet. Zestien jaar was ze, toen ze voor het eerst zelf een bruid stylde in het Soesterkwartier. Ook inspirerend is haar drive: wat haar betreft neemt ze zo snel mogelijk ook opdrachten aan in het buitenland. “Een paar dagen naar Ibiza of Rome, helemaal prima, ik kom wel hoor.”

Saloua Cherrouda stylet bruiden: ‘Ik krijg altijd kippenvel als ik hun blijdschap zie’

Zestien jaar was Saloua Cherrouda (46), toen ze voor het eerst zelf een bruid stylde in het Soesterk...

Azar

Dat schoonheid niet alleen van buiten zichtbaar is, laat Azar zien. In haar salon op de Liendertseweg creëert Azar een plek waar naast uiterlijke schoonheid ook de innerlijke schoonheid van vrouwen centraal staat. Onze favoriete inspirerende quote: “Door aardig te zijn voor iedereen, krijg je ook terug wat je geeft”

Kapster Azar verbindt vrouwen in haar salon de Liendertseweg

Dat schoonheid niet alleen van buiten zichtbaar is, laat Azar zien. In haar salon op de Liendertsewe...

Jayde McDougal

Factory Kitchen

Jayde groeide op in Gore, Nieuw-Zeeland. Op haar zeventiende wilde ze van school, iets dat alleen mocht van haar moeder als ze een fulltime baan kreeg. Die vond ze in een restaurant Queenstown, twee uur bij haar ouderlijk huis vandaan. Toen ze trouwde met een Nederlandse vrouw kwam Jayde naar Nederland en startte hier haar eigen restaurant The Factory Kitchen, waarmee ze een stukje Nieuw-Zeeland naar Amersfoort bracht.

Factory Kitchen

Jayde haalt Nieuw-Zeeland naar Amersfoort: ‘Food from my heart, for you’

Veel van de gerechten die Jayde McDougall (36) klaarmaakt in haar restaurant The Factory Kitchen kom...

Manon en Barbara

Een flinke dosis humor is onmisbaar als ondernemende powervrouw, en daar weten Manon en Barbara alles van. De gezelligheid spat er vanaf in hun knusse zaakje Juffrouw Jacoba aan de Krankeledenstraat. Komt het niet door de inrichting, dan komt het wel door de goedlachse eigenaressen.

Manon en Barbara van Juffrouw Jacoba: ‘We kunnen heel goed samen lachen’

"Is de hond er ook? Nee? Dan komen we later wel terug." Het is een zin die Manon Schaap en Barbara d...

Anne van Lunen

Het is pas anderhalf jaar geleden dat kledingwinkel Roots in de Krommestraat de deuren opende, maar eigenaar Anne van Lunen heeft er nu al een begrip van gemaakt. Met originele acties als een bezorgservice (ook een Sinterklaaseditie) en … zette Anne Roots in no time op de kaart. Haar ondernemerschap leverde haar een award op, en binnen anderhalf jaar is Roots uit zijn jasje gegroeid: de winkel verhuist binnenkort naar een groter pand, een deurtje verderop.

roots speelboek

Verschuiving in de Krommestraat: Roots trekt in het oude pand van SpeelBoek

Ze zitten er nog maar anderhalf jaar, maar Roots gaat alweer verhuizen. Een deur verder om precies t...

Cynthia Vastenburg

De uitspraak ‘de beste stuurlui staan aan wal’ gaat in het geval van Cynthia Vastenburg van Florissant Design niet op. Talloze huizen heeft interieurontwerpster Cynthia al ingericht, maar als het aan haar ligt, komen daar binnenkort ook een paar bouwvallen bij. “Dat soort projecten vind ik fantastisch om te doen”, glundert ze.

florissant design

Wil je zien: interieurontwerpster Cynthia tovert bouwvallen om tot droomhuizen

De uitspraak 'de beste stuurlui staan aan wal' gaat in het geval van Cynthia Vastenburg van Florissa...

Marijse

Amersfoortse snorren

Kapster Marijse werkt als enige vrouw in kapperszaak The Barber Shop in de Krommestraat, maar ze staat prima haar mannetje. Een jaar of vijf geleden stapte ze het ‘mannenwereldje’ binnen en ze wil niets anders meer. “De sfeer in een mannenzaak is echt anders dan in een allround kapperszaak”, vertelt ze. “Ik heb tien jaar in die kapsalons gewerkt, maar dat was ik echt zat. De gesprekken zijn hier heel anders. Er is veel minder geroddel en gepraat over het weer. En als een man hier stil wil zijn, is dat ook helemaal prima.”

Amersfoortse snorren

Marijse is de enige vrouwelijke kapper bij The Barber Shop: ‘Hoe hoger de kuif, hoe beter’

"Ik krijg vaak de vraag of het niet saai is om alleen maar mannen te knippen, maar juist bij herenka...

Marlies Tjarks

Foto: Charella Hulsbosch

Last but not least: iets voor een ander doen, dát is pas des powervrouws! En als iemand veel voor anderen doet, is het übervrijwilligster en ‘mamAmersfoort’ Marlies Tjarks wel. Muntjes verkopen  op festivals, eten koken voor de wijklunch in Vathorst, backstage masseren bij optredens, 55-plussers rondrijden met de PlusBus033… Supervrijwilliger Marlies doet het allemaal, met een grote glimlach en een hart van goud.

Supervrijwilliger Marlies: ‘Ik word ook wel MamAmersfoort genoemd’

Marlies Tjarks is waarschijnlijk de bekendste vrijwilliger van Amersfoort. Zit ze niet in de PlusBus...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.