Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het kan altijd beter: dit zijn volgens jullie de verbeterpunten van Amersfoort

Door Annemarie Degens 17 november 2019

Je kunt nooit je fiets kwijt op het station en er zijn voor vrouwen welgeteld nul openbare toiletten in de stad. Het zijn twee voorbeelden van verbeterpunten die wij kunnen noemen aan ons mooie Amersfoort. Maar afgelopen week waren we benieuwd naar jullie mening, en wat jullie nou missen in Amersfoort. Jullie reageerden massaal op ons oproepje, en wij zetten de meest genoemde én meest originele antwoorden op een rijtje. Gemeente Amersfoort, leest u mee?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Evenementenapp

Dit vonden wij een heel originele: een evenementenapp voor Amersfoort met een kalender, waarop te zien is wat er allemaal te doen is in onze stad. Renata, Annelies en Diana zien er wel wat in, laten ze via Facebook weten. ‘Een evenementen app met kalender moet toch te organiseren zijn? Iets voor citymarketing om op te pakken? Gemeente Amersfoort?’, reageert Annelies.

Fontein

Goedemorgen Amersfoort
Foto: Charella Hulsbosch

Er is natuurlijk al héél véél discussie over geweest, en toch komt ‘ie nog eens terug: de fontein op de Hof. Of, zoals Lex het verwoordt op Facebook: ‘Fonteingedrocht vervangen voor leuke straaltjes uit de grond die lukraak aan en uit gaan…‘.

Bankjes

koningsdagbankjes
Foto: Roeliene Bos

Jullie willen ook weleens even rustig zitten en al het moois dat Amersfoort is in je opnemen, blijkt uit de vele mensen die laten weten dat ze graag meer bankjes in Amersfoort zouden zien. ‘Je bent altijd verplicht om op een terras te gaan zitten,’ mailt Barbara. ‘Maak van de Varkensmarkt een gezellig pleintje met bankjes, zodat oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn ook een s lekker kunnen zitten/uitrusten. Op de Hof mis ik die bankjes ook!’

Varkensmarkt

De Varkensmarkt is sowieso een doorn in het oog van veel Amersfoorters. ‘Het is een aanfluiting met al die fietsen’. Eerlijk gezegd zijn wij het daar best mee eens.

Openbare toiletten

onderbroek met poep
Foto: ANP

Het was een van onze speerpunten, en blijkbaar zijn jullie het ermee eens: er moeten meer openbare toiletten komen in Amersfoort. Annemarie Oppedijk reageert: ‘Natuurlijk ook meer openbare toiletten! Echt belachelijk dat dit er nog steeds niet is en dit vaak wel voor mannen wordt geregeld. En dat ook alle supermarkten worden opgeroepen een openbaar toegankelijk toilet te hebben.‘.

Toegankelijkheid

Ook redacteur Roeliene testte de rolstoelvriendelijkheid van Amersfoort

Als het om toegankelijkheid voor invaliden gaat, kan er in Amersfoort nog heel wat verbeterd worden, zo blijkt uit jullie reacties. Of het nu gaat om invalidentoiletten in de binnenstad of betere toegankelijkheid in de bussen, op dit gebied valt een hoop te winnen.

Station-centrum

De Stationsstraat nu. Foto: AD

Het is al lange tijd onderwerp van discussie: de route van het station naar de binnenstad van Amersfoort. Het is natuurlijk op zijn zachtst gezegd niet de meest inspirerende route, en om eerlijk te zijn zouden wij zelf als toerist behoorlijk verbaasd zijn als we het station van Amersfoort uitkwamen en terechtkwamen in die kille straat. ‘Maak een uitnodigende route van het Centraal Station naar de binnenstad. Het station meer bij de stad betrekken’, wordt op Facebook gereageerd.

Meer pinautomaten

Geldmaat

We begrijpen dat het betalen met cash geld steeds minder gebeurt, maar er is wel echt een armetierig aantal pinautomaten in de Amersfoortse binnenstad. En dat is jullie ook opgevallen, want het verbeterpunt ‘meer pinautomaten’ kwam geregeld langs in de reacties!

Fietsen

fietskelder station amersfoort
Foto: AD

Op meerdere fronten blijkt het een punt van irritatie: fietsen. Of het nu gaat om de slechte wegen, de overdaad aan fietsen in de binnenstad of het gebrek aan goede parkeergelegenheid voor je stalen ros… Het kan allemaal beter volgens jullie.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.