Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezellig koffieleuten met de oude garde van Rijdes aan de Gracht

Aangeboden door Rijdes aan de Gracht 1 april 2018

“Dit wordt het leukste interview dat je ooit hebt afgenomen”, verzekert Arie ons met een brede grijns op zijn gezicht. Het viertal wordt normaal gesproken door nog acht vrienden vergezeld. Aangezien de grappen en grollen nu al over de tafel vliegen, kunnen we ons nauwelijks voorstellen hoe gezellig het is met nog acht man erbij.

Koffiedrinken bij Rijdes, het is al dertien jaar vaste prik voor Cees, Arie, Hennie en Ans. “We kennen elkaar ook van hier”, vertelt Arie. “We zijn gewoon tot elkaar veroordeeld, een soort straf. De koffie is hier letterlijk een bakkie troost.” Dat de tachtiger er alles behalve uitziet als tachtig, was een opmerking die we beter niet hadden kunnen maken. “Niet alweer”, verzucht zijn vrouw Hennie. “Weet je hoe dat komt? Omdat ik hem zo goed verzorg.” Arie reageert ad rem: “Denkt ze.”

Goede koffie

De humor zit er goed in, maar de koffie is serious business voor de groep. “Die is gewoon ontzettend lekker en al vanaf het begin van dezelfde kwaliteit”, vertelt Cees. “Ik kom hier zeker vier keer in de week, het zit in mijn systeem. Ik sta op en dan ga ik koffie drinken bij Rijdes met een krantje erbij.” De inmiddels gepensioneerde Ans sloop voordat haar werkdag begon al even binnen voor een kopje koffie bij Rijdes en Hennie geniet er al jaren van de cappuccino. “En dat terwijl ik normaal gesproken gruw van melk.” De gebakjes laat de groep echter achterwege. “Daar willen we ons niet mee verwennen. Straks doen we dat elke week en dat willen we niet”, vertelt Ans. De groep voelt zich net familie, lief en leed hebben ze al gedeeld. “Het is de klassieke klik”, aldus Arie. Cees vult aan: “Maar niemand gaat omdat het moet. We gaan allemaal omdat we zin hebben. Jammer dat de rest er niet is he?” De overige drie knikken instemmend.

Bedrijfsfeestje

Gert (61) en Leny (61) komen nog niet zo lang als de grote vriendengroep bij Rijdes, maar dat maakt het niet minder hun thuis. “Er is altijd aandacht voor je”, vertelt Gert. Het echtpaar gaat hier al twee jaar iedere week zitten voor een bakje koffie met een taartje. “Vooral hun huisgemaakte appeltaart is erg goed. Vandaag hebben we een nieuwe in het assortiment geproefd, iets met hazelnoot. Ook die was weer erg lekker”, aldus Leny. Toen Gert veertig jaar in dienst was bij de zaak, was het dan ook niet moeilijk om te bedenken waar dat gevierd moest worden. “We hebben hier met 46 man koffie gedronken en daarna een boottochtje gemaakt. Ze hadden speciaal voor ons om vier uur de zaak dichtgegooid, zodat ze alle aandacht voor ons hadden. Je voelt je hier echt gewaardeerd als gast. Als we een week niet zijn geweest, krijgen we altijd te horen dat ze ons hebben gemist.”


Meer over Rijdes aan de Gracht ontdekken?

Rijdes aan de Gracht lunch

Gesloten09:00 - 17:00

Krommestraat 10, Amersfoort

Bekijk meer:lunch

adv.