Dit zijn ze: de 10 beste terrassen in Amersfoort volgens onze lezers

Foto: Melt Pels

Ruim zeshonderd unieke stemmen kwamen er binnen. We hebben ze allemaal geteld. Het is tijd voor de uitslag: wat is het beste terras van Amersfoort volgens onze lezers?

#10 Vino Brasa

Vino Brasa kreeg de minste stemmen van het Amersfoortse publiek. Maar dat mag de pret niet drukken, ze staan namelijk als nog in de top tien van Amersfoort!

Als het aan Kim Mulder ligt, staat Vino Brasa op de eerste plek. “Vino Brasa is klein, maar des te fijner. Ze hebben geweldige wijnen, spectaculair eten en het allerleukste personeel van Nederland. Daarom doet het pijn te lezen dat deze nog niet in de top 10 staat!”

Vino Brasa

5,0
(6)

Lavendelstraat 7 , 3811 CN Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#9 Rock City Brewpub

De negende plaats is voor Rock City Brewpub. Dat begrijpen we wel met bier dat direct uit de vaten komt!

Als je het aan Lize Overeem vraagt, is de Rock City Brewpub dé hotspot van Amersfoort. “Ze hebben een groot terras aan het grasveld aan de Mijnbouwweg. Je kan er heerlijke biertjes drinken, lekker borrelen en heerlijk dineren. En als het weer meezit zie je in het weekend ook een heleboel luchtballon vanaf het veld opstijgen. Zeer imposant!”

Rock City Brewpub

4,6
(152)

Mijnbouwweg 15, 3812 GT Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#8 Lapart

Op de achtste plaats komt de Lapart. Welverdiend, zeker met alle inzet die Maicel en zijn team laten zien voor de LHBTI+ community.

De Lapart krijgt veel lof. Joke Huuksloot noemt het: “Een supergezellig en sfeervol terras. Het personeel is altijd vriendelijk en vlot.” Voor Daan Huijskens is het lichtpuntje van de Lapart de gastvriendelijkheid. “Als ik mijn hond meeneem, krijgt die een bakje water. Als ik een dekentje wil, hebben ze die ook voor je. En als we straks weer kunnen feesten, dan doe ik dat héél graag bij Lapart.”

Lapart

4,7
(181)

Hof 6, 3811 CJ Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#7 De Beren

Het terras van de Beren kreeg flink wat stemmen. Daardoor kregen ze de zevende plek van onze lezers!

Chey Alina: “De beren zit op het Eemplein waar het lekker rustig is. Op zonnige dagen kun je hier ideaal een zonnetje pakken omdat het zo open is. Super vriendelijk personeel en lekkere cocktails. Door de grote lunchkaart, is er voor ieder wat wils.”

De Beren

3,8
(650)

Eemplein 81, 3812 EA Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

#6 Het Bergpaviljoen

Het Bergpaviljoen ligt op het hoogste puntje van Amersfoort. Dat is ook Wayne Leijs opgevallen: “Schitterend om op het hoogste punt van Amersfoort te zitten. Je hebt vanaf het terras een fantastisch uitzicht, met heel veel groen om je heen! De bediening is top, en ze hebben een gourmet keuken!”

Met die motivatie wist het bedrijf de zesde plaats te halen. Het terras van het Bergpaviljoen is volgens onze lezers een heerlijke plek om eens neer te strijken!

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

4,6
(376)

Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#5 De Blauwe Engel

De Blauwe Engel, aan de Hof naast de Sint Joriskerk, kreeg meerdere nominaties en deed het ook goed in de stemmingsronde. Dankzij de stemmen van onze lezers, staat de Blauwe Engel nu op de vijfde plaats in dit rijtje.

Gesa van Essen omschrijft het als: “Een prachtige plek in de zon. Supervriendelijk personeel én een fantastische borrelplank!” In de andere nominaties komt het mooie uitzicht op het plein vaak naar voren.

De Blauwe Engel

Hof 4, 3811 CJ Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#4 Gaudi’s

We beginnen aan de top vier: David van Rooij nomineerde Gaudi’s, en kreeg groot gelijk van Amersfoort. “Het is een prachtig, zonnig en groen terras op de Hof. Ze serveren heerlijke tapas, cocktails, goede wijnen. De bediening en het keukenpersoneel is snel en vriendelijk. Ook nadat de zon is ondergegaan, krijg je het niet koud door de krachtige heaters en knusse dekentjes.”

Tapas Restaurant Gaudi’s

4,2
(468)

Hof 36, 3811 CK Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#3 Stadscafé Amersfoort

Op de derde plek in dit lijstje komt het Stadscafé. Een mooie plek, zeker als je je bedenkt dat het Stadscafé nog niet zo héél lang open is. Brons voor het Stadscafé!

Patrick Gerth is vooral dol op het Stadscafé. “Ze hebben een goede bediening, een ruime bierkeuze en een mooie menukaart. Het plein waar het terras op staat is ook heel erg sfeervol.” Ook Jan Dorrestijn is dol op het Stadscafé: “Top bediening, heerlijke wijn. Vooral de Pinot Grigio ben ik gek op.”

Stadscafé Amersfoort

4,4
(561)

Lieve Vrouwekerkhof 3, 3811BS Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#2 Boothill Saloon / Long John

Door naar het zilver! Ruim 15% van de stemmen ging naar het terras van de Boothill en de Long John! Daarmee komen ze op de tweede plaats!

De Boothill en Long John delen hun terras. Het zit aan de waterkant, uit de drukte van de binnenstad. Ook Jara Heuven is er weg van: “Het terras aan het water, van Boothill Saloon en Long John is altijd sfeervol. Ze hebben er lekkere speciaalbiertjes en de beste burgers.” Een dikke aanrader dus!

Boothill Saloon

4,5
(770)

Krankeledenstraat 16, 3811 BN Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

#1 De Professor Amersfoort

De Professor is vrij nieuw in Amersfoort, maar wist meteen al de harten van Amersfoort te veroveren. William Middleton schrijft: “Bij de Professor heb je een ruime plek. Je kan zelf kiezen of je in de zon of schaduw gaat zitten. Wat De Professor zo bijzonder maakt, zijn de heerlijke gedurfde cocktails. Op de menukaart staan unieke borrelhapjes en het goede en vriendelijke personeel mag ook niet ontbreken.”

Bijna twintig procent van de stemmen ging uit naar De Professor. Er kan er maar één op de eerste plek staan. Volgens de lezers van indebuurt heeft De Professor het beste terras van 2021!

De Professor Amersfoort

4,0
(191)

Hof 15-16, 3811CJ Amersfoort

Nu geopend

Meer informatie

Wat is dit?

Misset Horeca, een groot mediaplatform voor de horecabranche, kwam maandag 6 september met de terras top 100 naar buiten. Daarin worden allerlei terrassen getest door een vakjury. Tot onze grote verbazing kwam er niet één terras uit Amersfoort in de top 10.

Onzin, vonden wij. Daarom openden we onze mailbox met de vraag: wat is volgens jullie het beste terras van Amersfoort? Na een nominatieronde mochten onze lezers stemmen op hun favoriete terras. Dat deden jullie massaal, en met die stemmen is deze lijst samengesteld! Dit is de terras top tien volgens onze lezers.

Hoe hebben jullie de stemmen geteld?

In totaal zijn er bijna 6000 stemmen uitgebracht. Omdat we het niet eerlijk vinden als één iemand meerdere keren stemt, hebben we besloten om per IP-adres maar één stem te accepteren. (Sommige mensen stemden zelfs vierhonderd keer op dezelfde partij!) Daarom hebben we alle duplicaten weggehaald. Alleen de eerste stem die iemand heeft uitgebracht werd dus geteld.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Genieten van Amersfoort

Ga naar “En ineens stond ‘ie weer aan: de olifantenlivestream is terug (mét chat!)”

En ineens stond ‘ie weer aan: de olifantenlivestream is terug (mét chat!)

Ga naar “Klimmen en klauteren: je kunt je vanaf nu inschrijven voor de Obstaclerun 2023”

Klimmen en klauteren: je kunt je vanaf nu inschrijven voor de Obstaclerun 2023

Ga naar “Valentijnsdag: 6 x hier in Amersfoort word je Keiverliefd”

Valentijnsdag: 6 x hier in Amersfoort word je Keiverliefd

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50”

Alle AH Bakkers- brood Les Pains heel van € 8,25 voor € 5,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder Digitale Werkplek”

Functioneel Beheerder Digitale Werkplek

 • Stichting Philadelphia Zorg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office medewerker”

Office medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023