Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De knuffelberenjacht is geopend!

Door Melt Pels 26 maart 2020

In het Soesterkwartier en in Vathorst zetten steeds meer mensen een knuffelbeer achter het raam. De trend komt uit een kinderboek en is begonnen in Australië en Engeland. Zo kunnen kinderen op jacht gaan naar knuffelberen, tijdens een wandeling door hun eigen stad. Heb jij ook een beer voor je raam in Amersfoort? Stuur ons dan een foto!

Disclaimer: indebuurt roept op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM, dus houd 1,5 meter afstand en vermijd groepen mensen. 

De inspiratie komt van het populaire kinderboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven door Michael Rosen. Het idee is dat je met je kindje samen tijdens een wandeling op knuffelberenjacht kan gaan in je eigen wijk.

Geen gevaar

Nu denk je misschien: maar dat is toch helemaal niet slim? We moeten anderhalve meter afstand houden! Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat als mensen binnen anderhalve meter een gezin vormen, het niet verboden is om samen naar buiten te gaan. Ook mogen kinderen tot 12 jaar buitenspelen en vormen ze geen gevaar voor de gezondheid en moet dit onder toeziend oog van een ouder gebeuren.

Ouders kunnen dus een rondje lopen met hun kinderen en op berenjacht, maar de groep mag niet te groot zijn. Wel is het de bedoeling dat je in je eigen omgeving blijft bij het zoeken van beren. Het wordt afgeraden om stad en land af te zoeken naar zoveel mogelijk beren achter het raam.

Het resultaat

Zo ontzettend veel mensen hebben ons een foto ingestuurd, dat we er een apart fotoblog van hebben gemaakt. Neem snel een kijkje!

Fotoblog: Amersfoortse knuffelberen achter de ramen #berenjacht

Het lijkt wel of héél Amersfoort meedoet aan de #berenjacht, het zal ons dan ook niks verbazen als j...

Meedoen?

Je kunt via dit formulier aangeven dat er bij jou thuis een beer achter het raam staat. In dit overzicht komen vervolgens alle beren te staan. Succes met de berenjacht!

Foto: Google Maps

adv.