Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

8 x nog meer onmogelijke straatnamen in Amersfoort

Door Melt Pels 21 mei 2020

Je hebt straatnamen en je hebt straatnamen. In ons vorige artikel hebben we al een aantal bizarre straatnamen uit Amersfoort opgezocht, maar we kregen van jullie zoveel leuke inzendingen dat we besloten om een deel twee te maken! Dus, hier zijn nog acht onmogelijke straatnamen in Amersfoort!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Ken jij nog een straatnaam in Amersfoort die écht aan dit lijstje moet worden toegevoegd? Stuur een berichtje naar de redactie!

Pieter Stastokerf

Foto: Google Maps

Het zijn slechts zeventien letters, maar toch krijgen veel Amersfoorters plotseling stotterproblemen als ze deze straatnaam moeten opnoemen. We helpen je een handje: Pieter-Sta-Stok-Erf. Vernoemd naar Pieter Stastok, uit het boek Camera Obscura.

Diogenesstraat

Sharona stuurde ons een mailtje over haar straatnaam met slechts twaalf huizen. Vooral het uitspreken van de straatnaam schijnt nogal een probleempje te zijn, maar ja… Dat kun je verwachten van een straat die is vernoemd naar een Griekse filosoof die 2200 jaar geleden leefde. Bedankt Sharona!

Kappeyne van de Coppellolaan

Ja… met 25 letters, drie minder dan de langste straatnaam in Amersfoort. We snappen dat deze straatnaam naar ons werd opgestuurd, . De straatnaam is vernoemd naar Johannes Kappeyne van de Coppello, dat was een oud minister-president.

Leenaert Nicasiusdwarsstraat

Vernoemd naar de redder van de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Toen er bliksem in de toren sloeg, greep timmerman Lenaert in en kon het vuur bedwongen worden. Zonder Leenaert hadden we wellicht geen toren meer op het Onze Lieve Vrouwekerkhof staan.

Het Haf

Het Haf, geen moeilijke naam toch? Tot je over de telefoon moet uitleggen dat je op Het Haf woont. ‘Met een a’ – ‘Welk hof met een a?‘… Er zijn ongetwijfeld heel wat telefoontjes zo verlopen zijn.

Vening Meineszstraat

Wat is een Vening? Of eerder, wie is Vening Meinesz? Eigenlijk heette hij Felix Andries Vening Meinesz, de straatnaam had dus nog langer kunnen zijn. Felix bedacht een manier om heel precies de zwaartekracht te meten. Aan de Vening Meineszstraat loopt om de voetbalvelden van Amsvorde heen.

Sint Ansfridusstraat

Ansfridus was de bisschop van Utrecht en de stichter van klooster Hohorst in Leusden. In het Bergkwartier staat ook een kerk die naar Ansfridus is vernoemd, maar die staat dan weer aan de Jacob Catslaan.

Maetsuykerstraat

Je spreekt het uit als ‘Maat Suiker’ maar je schrijft het zoals de achternaam van Joan Maetsuyker, waar de straat toevallig naar vernoemd is. Hij was 25 jaar lang een gouverneur bij de VOC. We kunnen ons voorstellen dat de bewoners aan de Maetsuykerstraat, hun straatnaam vaak moeten spellen…

Meer lezen?

Nieuwe service: je kunt bij deze opticien privé shoppen

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...

Raad de straat: alleen échte Amersfoorters kennen deze straat bij naam

Amersfoort heeft een nieuwe rage: botanisch stoepkrijten

 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.