Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel auto’s, brommers en motoren werden er in het laatste half jaar van 2018 in Amersfoort gestolen

Door Eva van Dantzig 19 juli 2019

Het aantal gestolen brommers, auto’s en motoren is in het afgelopen jaar ruim vijf procent gestegen. Dat blijkt uit recent gepubliceerde halfjaarcijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Maar hoe zit dat in Amersfoort? Wij zochten het voor je uit.

In totaal werden er het laatste half jaar van 2018 drieënzestig brommers en scooters, drieëntwintig auto’s en vijf motorfietsen gemiddeld per dag gestolen. Ja, je leest het goed, per dag! In totaal noteerde de politie 11,7 duizend voertuigdiefstallen, ruim vijf procent meer dan in het eerste halfjaar van 2018.

In Amsterdam werden de meeste voertuigen gestolen: maar liefst 1.889. Den Haag en Rotterdam volgen op de lijst met beiden ruim 800 diefstallen. Opvallend is het hoge aantal diefstallen in kleinere grensgemeenten als Rosendaal met 123 diefstallen, Heerlen met 112 en Sittard-Geleen met 92. Ook Breda valt op, want daar werden opvallend veel autodiefstallen gepleegd.

Diefstallen in Amersfoort

In Amersfoort werden in het laatste half jaar van 2018 in totaal 58 diefstallen gepleegd. De populairste voertuigen om te stelen zijn de brom- en snorfietsen. Maar liefst 34 exemplaren werden ontvreemd. Ook auto’s zijn populair als het gaat om diefstal in Amersfoort, er werden er 20 gestolen. De Amersfoortse motoren vinden dieven iets minder interessant, er werden er 2 gestolen.

Kleine meevaller: ongeveer één op de drie gestolen voertuigen wordt uiteindelijk weer teruggevonden. In vijfendertig procent van de gevallen gebeurt dit binnen 24 uur, in zestig procent binnen één week. Is jouw voertuig dan nog niet teruggevonden, dan is de kans klein dat dit nog gaat gebeuren.

Bron: LocalFocus

Lees ook:

openluchtbioscoop

Hoppa, er komt nóg een openluchtbioscoop in Amersfoort

We wisten al dat je deze zomer op het Lieve Vrouwekerkhof én op het Eemplein naar de film in de open...
huren in Amersfoort

Huurprijzen in de vrije sector iets gedaald in Amersfoort

Eerder dit jaar waren de huurprijzen het hoogst sinds 2010 in Amersfoort, maar aan deze stijging lij...
fietswerkplaats amersfoort

Amersfoort heeft grote plannen voor een retourboulevard: alle kringloopbedrijven op één plek

Als alles goed gaat, krijgt Amersfoort een zogenaamde retourboulevard: een plek waar alle kringloopb...

adv.