Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkelcentrum Emiclaer is verkocht: dit kost het winkelcentrum en dit is de nieuwe eigenaar

Door Melt Pels 11 januari 2021

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: als je winkelcentrum Emiclaer had willen kopen, dan had dat je € 47 miljoen gekost. Poeh… Dat is een flinke zak met knaken, maar dan heb je ook wat!

Het winkelcentrum was eigendom van Wereldhave, een vastgoedbedrijf uit Amsterdam. De nieuwe eigenaar is Urban Interest, een vastgoedbedrijf uit Den Haag. Op 30 december 2020 was de deal rond. Voor een bedrag van € 47 miljoen werd het winkelcentrum met zo’n tachtig winkels overgedragen aan Urban Interest. “Urban Interest kijkt uit naar verdere optimalisatie van het winkelcentrum en ziet een gezonde toekomst voor de winkeliers in het gebied. Ook na het corona-tijdperk”, schrijft Urban Interest op hun website.

Wat gaat er nu veranderen

De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen met het winkelcentrum. “Het centrum wordt in eerste instantie geëxploiteerd zoals Wereldhave dat ook deed”, vertelt Krijn Taconis, commercieel directeur van Urban Interest. “We willen Emiclaer in de toekomst verder optimaliseren. Er komen jaarlijks zo’n 4,2 miljoen bezoekers op het plein, we gaan ons nu verdiepen waarvoor deze bezoekers naar het winkelcentrum komen. Daarna gaan we kijken of we Emiclaer kunnen uitbreiden en nieuwe branches kunnen toevoegen om er een beter geheel van te maken.”

De tekst loopt door onder de afbeeldingen

Foto: Urban Interest
Foto: Urban Interest
Foto: Urban Interest

Nieuwe winkels

In eerste instantie verandert er dus nog niks voor de bezoekers. “De bedoeling is dat er op langer termijn een beter winkelaanbod komt. Er staat een sushizaak en een Domino’s Pizza op de planning.” Op nieuwe woningen hoeven Amersfoorters niet te rekenen. “Het winkelcentrum heeft al een ruim aanbod aan woningen erboven en er omheen. We zien helaas geen mogelijkheden om meer woningen aan Emiclaer toe te voegen.”

Deze week ontvangen alle winkeleigenaren een brief met informatie over de verkoop van Emiclaer.

Lees ook:

Tweelingbroers Thomas en Julian hebben dit jaar 80 kerstbomen ingezameld

Ondanks de kou, zijn er flink wat kinderen op strooptocht gegaan, op zoek naar kerstbomen. Tweelingb...

Stroomstoring Zielhorst zet ruim 2800 huishoudens in het donker

Het was vanochtend een donkere ochtend. Door de dikke laag bewolking leek het alsof de zon later opk...

Vergeet-mij-nietjes: Amersfoort hangt vol met gehaakte bloemetjes

Wanneer je door de wijken van Amersfoort wandelt, zie je misschien wel een gehaakt bloemetje hangen....

Meer over

Gemeente

adv.