Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van buurtbarbecue tot vergroening van de straat: je kunt weer een buurtbudget aanvragen

Door Melt Pels 8 januari 2021

Misschien is het je weleens opgevallen, straten in de stad waar plotseling mooie bloembakken worden geplaatst of die een opknapbeurt ontvangen. Neem bijvoorbeeld de bloembakken in de Nieuwstraat, Stovestraat, en Valkestraat. Die zijn betaald met het geld uit het buurtbudget. Wat dat is? Dat leggen we uit:

De bloembakken zijn het product van een succesvolle subsidieaanvraag. Iedere Amersfoortse wijk kan jaarlijks een zogeheten buurtbudget aanvragen bij de gemeente, met als doel de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Alle voorstellen worden vervolgens door de buurtbudgetcommissie bekeken en gecheckt of ze wel voldoen aan de eisen van de gemeente. Van een straatfeest tot een voetbaltoernooi, van een rommelroute tot een uitstapje voor senioren of het opknappen van een speelplek, het buurtbudget kan hiervoor worden aangevraagd.

Zelf geplaatst

Het aanvragen van buurtbudget voor de planten gebeurt inmiddels al zes jaar en is een initiatief van Lettie Ambagtsheer. Zij laat in een mail aan ons weten dat ze dit jaar zes wijntonnen en dertien speciekuipen hebben geplaatst. “Ik ben blij met en trots op het olievlekeffect van ons GroenEvent. Want is het je opgevallen dat de wijntonnen rondom Blur wel heel veel op die van ons lijken?”, zo schrijft zij. De bewoners hebben de bakken zelf geplaatst en zo hun straatjes opgevrolijkt. Hoeveel subsidie ze gekregen hebben? Voor hun project ‘groenevent’ ontvingen ze in 2018 € 800,-.

Buurtbudget aanvragen

Wil jij een buurtbudget aanvragen om een straatbarbecue te organiseren, of heb je grootse plannen om de oude parkeerplaats om te toveren tot een mooi stukje natuur? Vraag dan een buurtbudget aan bij jouw wijk! Elke wijk heeft een Buurtbudgetcommissie die bepaald welke buurtbudgetten er wel en niet worden uitgereikt. Hieronder vind je een overzicht van de websites met daarop de voorwaarden die per wijk gelden voor het buurtbudget:

Lees ook:

La Nada

Kinderkleding shoppen in Kattenbroek: ‘Bij La Nada winkelen is goed voor je portemonnee en de planeet’

Sinds 2 december kun je terecht bij kinderkledingwinkel La Nada in winkelcentrum Emiclaer. Bij deze ...

Aanbiedingen in Amersfoort: profiteer van gezonde pillen en een lekker drankje in 2021

Nu veel fysieke winkels door de lockdown gesloten zijn, is het een uitdaging om fijne aanbiedingen t...

Nieuw jaar, nieuwe jij: wat zijn jouw goede voornemens voor 2021

Stoppen met roken, afvallen of juist aankomen? Elk jaar hebben veel Amersfoorters goede voornemens o...

Laatste kans: win een speelkleed met de Amersfoortse binnenstad erop

Dit is nostalgie van de bovenste plank, of niet dan? Alleen deze week maak je nog kans om een speelk...

Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort

Geopend08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

adv.