Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig: hier check je welke subsidies en leningen je kunt aanvragen voor het verbeteren van je huis

Door Carin van der Meij 13 januari 2021

Doe jij ook veel klusjes nu je meer thuis bent? De garage opruimen, alle keukenkastjes schoonmaken of misschien pak je het groots aan en ben je bezig met het energiezuiniger en duurzamer maken van jouw woning. In dat geval: wist je dat je hier subsidies of leningen voor kunt aanvragen? 

Of het nu gaat om een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen; de Rijksoverheid deelt subsidies en leningen uit aan mensen die hun woning energiezuiniger en duurzamer maken. Je kunt deze regeling zelf aanvragen of je vraagt de VvE (Vereniging van Eigenaren) om dit namens jou te doen.

Subsidies en leningen voor Amersfoorters

Wat voor subsidie of lening je kunt aanvragen, verschilt per gemeente. Via de Energiesubsidiewijzer van Verbeterjehuis.nl kun je checken welke subsidie of lening je in Amersfoort kunt krijgen voor het verbeteren van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld subsidie krijgen voor een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting. En voor onder andere woningisolatie, een aardgasvrije woning of zonnepanelen kun je een energiebespaarlening aanvragen.

Een groen dak

Voor huiseigenaren in Amersfoort is er nog een mogelijke meevaller als ze hun huis graag duurzamer willen maken: een groen dak! Het college in Amersfoort heeft de succesvolle subsidieregeling Groene daken vastgesteld voor 2021-2024. Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het goed om je nu al voor te bereiden. Je kunt kiezen uit verschillende beplantingen en substraatdiktes. De aanvraagmogelijkheid start in maart en sluit zodra het subsidieplafond van €100.000 euro wordt bereikt. Op de website van de gemeente Amersfoort vind je meer informatie over het vergroenen van je dak.

Vergeet de voorwaarden niet

Natuurlijk krijg je niet zomaar een zakje geld. Vergeet niet goed de voorwaarden te lezen voordat je een aanvraag doet. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Lees meer: 

Nico woont in een superduurzaam huis in Schothorst: ‘Het is een beetje een sport geworden’

Met de autoluwe binnenstad, subsidies voor zonnepanelen en steeds meer huishoudens die van het aardg...
vraag aan de gemeente

Nieuw stadhuis: dit gaat de gemeente doen met de ideeën van Amersfoorters

Dat Amersfoort een nieuw stadhuis krijgt is voor de meesten van ons geen nieuws meer. De plek is al ...
amersfoort-gemeente-subsidie-vergroenen

Amersfoort wordt groener: zo krijg je subsidie voor je huis

Heb jij plannen om binnenkort het dak van je schuur, uitbouw of garage te vergroenen? Dan hebben wij...


Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort


Gesloten08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

Meer over

Gemeente Wonen

adv.