Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet: deze Amersfoorters kunnen subsidie krijgen van de gemeente

Door Eline Doldersum 20 februari 2020

Heb jij plannen om binnenkort je schuur, uitbouw of garage te vergroenen? Dan hebben wij goed nieuws! Voor de Amersfoorters die hun eigen woonomgeving voorzien van wat groen, heeft de gemeente namelijk een subsidie beschikbaar gesteld.

We hebben het hier niet over zomaar een subsidie. In totaal investeert de gemeente €40.000 in Amersfoorters die hun woning willen vergroenen. De gemeente hoopt hiermee inwoners te stimuleren om hun woonomgeving van meer groen te voorzien en hiermee een steentje bij te dragen aan de klimaatverandering.

Groen dak

Zo’n groen dak is niet alleen goed voor het milieu, maar ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Daarnaast houdt een groen dak water vast, zuivert het de lucht, zorgt het voor verkoeling, minder geluidsoverlast en brengt het planten, dieren en insecten terug naar de stad. Klinkt goed, nietwaar?!

Subsidie groen dak

Lijkt het je wat: zo’n groen dak? Dan kun je een subsidie aanvragen die kan oplopen tot ruim €900,- per adres. Om in aanmerking te komen moet je wel aan de volgende eisen voldoen:

  • Het oppervlakte moet groter zijn dan 5 m2
  • Het groene dak moet een minimale substraatdikte van 40 mm hebben
  • Het moet direct na aanleg functioneren als groen dak

Voldoe je aan deze eisen? Dan kun je je via deze link aanmelden voor de subsidie: https://amersfoortduurzaam.nl/ Wil je eerst nog meer informatie of advies? Dan kun je op donderdag 19 maart om 19.30 uur terecht in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21.

Duurzaam winkelen: bij deze ondernemers draag je bij aan een betere wereld!

Eerlijk ondernemen, zero waste, de aarde is hot! Ondernemers in Amersfoort zetten zich graag in voor...

Milieubewuste Amersfoorters opgelet: je kunt binnenkort plastic uit de gracht vissen

Duurzaam feestje: geen ballonnen tijdens Koningsdag in Amersfoort

Meer over

Gemeente

adv.