Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze data vallen de schoolvakanties in Amersfoort in 2020

Door Kim te Woerd 13 januari 2020

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar we kijken nu al uit naar de vakanties. Op welke data vallen de schoolvakanties van 2020 eigenlijk in Amersfoort? Wij zochten het uit en zetten ze voor je op een rijtje. Handig om uit te printen en op de koelkast te hangen!

Om de schoolvakanties te spreiden, is Nederland verdeeld in drie regio’s. Dit zijn de regio’s Noord, Midden en Zuid. De vakantiespreiding vermindert de drukte in de schoolvakanties. Amersfoort valt onder regio Midden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

schoolvakanties 2018-2019 gouda
Overzicht van de regio’s Noord, Midden, Zuid. Foto: NederlandGemeenten.png, gegevens: MinOCW, CC BY-SA 3.0

Schoolvakanties 2020 in Amersfoort

Voorjaarsvakantie – 22 februari t/m 1 maart 2020*
Meivakantie – 25 april t/m 3 mei 2020*
Zomervakantie – 18 juli t/m 30 augustus 2020
Herfstvakantie – 17 oktober t/m 25 oktober 2020*
Kerstvakantie – 19 december t/m 3 januari 2021

*Scholen mogen afwijken van deze datum, dat betekent dat elke school in Amersfoort een andere start/einddatum kan hebben. Raadpleeg de schoolgids of website van jouw school. Scholen mogen de meivakantie ook met een week verlengen, hier zijn ze vrij in.

Een vroege of late zomervakantie?

De zomervakanties rouleren volgens een vastgesteld systeem: vroeg – midden – laat – laat – midden – vroeg – vroeg – en ga zo maar door. Op deze manier kan het zijn dat een regio twee keer achter elkaar als eerste of als laatste aan de beurt is. Dit is nodig omdat anders de overgang van laat naar vroeg (en andersom) te groot is. Dan zou het schooljaar te lang zijn of juist te kort.

Het afgelopen jaar had Regio Midden – en dus Amersfoort – als tweede zomervakantie. Dit jaar is het dus even omschakelen: we zijn dan als laatste aan de beurt en hebben laat zomervakantie.

Waarom is de zomervakantie eigenlijk zo lang?

Natuurlijk is het heerlijk, zo’n lange zomervakantie, maar waarom is deze vakantie eigenlijk zo lang? De meeste schoolvakanties zijn maar een week of twee, maar de zomervakantie duurt zes – soms zelfs zeven – weken.

Deze lange vakantie is ontstaan doordat het vroeger in juli en augustus oogsttijd was op het platteland. Kinderen moesten in die maanden meehelpen op het land en kregen dus vrij. Tegenwoordig is iedereen vrij, ook al werken kinderen niet meer mee op het land.

Hoe zit het met MBO Amersfoort, het ROC en de HU?

Deze vakanties gelden niet alleen voor de basisscholen en middelbare scholen. MBO Amersfoort houdt exact dezelfde vakanties aan. ROC Midden Nederland wijkt een klein beetje af: de meivakantie duurt daar een week langer (t/m 10 mei) en de zomervakantie begint een week eerder (op 13 juli).

Ook studenten van de HU locatie Amersfoort hebben ongeveer dezelfde vakanties. De zomervakantie begint én eindigt voor hen alleen een week eerder (van 11 juli t/m 23 juli).

Ook leuk om te lezen:

Jordy te Braak verschuilt zich tijdens worstelshows liever achter de camera. Beeld: Anna Smakman

Jordy te Braak promoot worstelshows: ‘Dichterbij een superheld kom je niet’

Binnenkort vind je in FLUOR voor de vierde keer de worstelshows van Pro Wrestling Holland. Eén van d...
Plantenmarkt in Amersfoort

Voor de groene vingers: er komt een planten en stekjes ruilmarkt in Amersfoort

Misschien is dit een bekend beeld (voor ons tenminste wel): je kreeg of kocht een Pilea, was er hart...

Didi mogelijk de volgende die vertrekt: uitstel van betaling voor kledingwinkel

Voor wie geregeld shopt bij Didi in de Langestraat: dikke kans dat je binnenkort ergens anders moet ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.