Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: wildplassen in Amersfoort buiten de bebouwde kom?

Door Eline Doldersum 18 februari 2020

Stel je eens voor: je bent lekker aan de wandel met je viervoeter als je ineens super nodig moet plassen. Aangezien er geen toilet te bekennen is, besluit je een bosje op te zoeken. Maar mag dat eigenlijk wel: wildplassen buiten de bebouwde kom?

Als we de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Amersfoort erbij pakken, zien we al snel dat het binnen de bebouwde kom niet is toegestaan om een ‘natuurlijke behoefte’ te doen buiten de daarvoor bestemde plaatsen. Sterker nog: je kunt er een flinke boete voor krijgen. Je moet maar liefst €140,- aftikken als de politie je betrapt in een donkere steeg of in een portiek van de buurman.

Wildplassen buiten de bebouwde kom

Wat er gebeurt als je tijdens de wandeling met je hond neerstrijkt in een bosje? Vrij weinig! In de APV van Amersfoort wordt alleen gesproken over wildplassen binnen de bebouwde kom. Zoek je buiten de bebouwde kom een boom of het groen op, dan is dat volgens de politie niet strafbaar omdat het in de APV niet staat beschreven. Dus mocht de nood een keer hoog zijn dan kun je met een gerust hart je blaas legen.

Huis schilderen Amersfoort

Mag dat in Amersfoort: zomaar je huis in een felle kleur schilderen?

Wit, bruin, misschien een rood, blauw of donkergroen accent hier en daar... En dan heb je het wel ge...

Mag je in Amersfoort een wensballon oplaten?

Mag dat in Amersfoort: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Meer over

Gemeente

adv.