Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Waterpijpen in de Amersfoortse parken?

Door Melt Pels 5 mei 2020

We kregen een ehh… anonieme vraag voor onze mag dat rubriek. Een van onze lezers vroeg zich af of je in de Amersfoortse parken een waterpijp mag roken. Dat zoeken we graag voor je uit! Heb je zelf ook zo’n prangende vraag? Stuur ‘m op naar de redactie! 

Roken is niet gezond. Dat weet hopelijk iedereen. Daarom zijn er bepaalde regels over de verkoop en het gebruik van tabak. Je mag bijvoorbeeld in winkels en horecagelegenheden niet roken. Ook veel stations hanteren een rookverbod. Station Amersfoort wil zelfs de verkoop van tabak stopzetten.

Waar mag je een waterpijp roken?

De politie geeft aan dat het toe is gestaan om in het openbaar een waterpijp met tabak te roken. Het is niet toegestaan om hier wiet of andere drugs in te stoppen. Je mag dus alleen een waterpijp in het openbaar roken met sisha-tabak.

Roken in een park

Er is geen landelijk verbod op roken in een park. In de Amersfoortse Algemene Plaatselijke Verordening staat niks over een rookverbod in parken. Meestal wordt er in de zomer een verbod ingesteld voor roken in bossen, op heiden, veengronden of duingebieden. Dit is dan tijdelijk en alleen van kracht tijdens extreme droogte.

Het is overigens áltijd verboden om in deze gebieden een brandende sigaret te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.

Meer lezen?

Mag dat: lopend of fietsend door de McDrive?

Door de coronamaatregelen zijn cafés en restaurants gesloten. Wel is het nog mogelijk om een bestell...

MAG DAT: varen door de grachten van Amersfoort?

Mag dat: Je afval in de kliko van de buurman gooien?

Meer over

Gemeente

adv.