Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat, voor je eigen oprit parkeren in Amersfoort?

Door Janine Guijt 22 augustus 2019

We weten allemaal dat je je auto niet voor de oprit van iemand anders mag parkeren. Daar kun je een dikke, vette prent voor krijgen. Maar stel nou dat je twee auto’s hebt. Wat dan?

Nummer één zet je op de oprit en nummer twee wil je ervoor zetten. Want de enige die uit de oprit kan komen ben jij zelf (of je partner of huisgenoten), dus je belemmert niemand. Toch? Of stel: je garage staat vol oude zooi, dus je zet je auto op straat, voor de garagedeur. Logische oplossing, toch?

Helaas, het mag niet

Helaas hebben we slecht nieuws: parkeren voor een inrit of uitrit, zelfs als het je eigen in- of uitrit is, mag niet. Dat lezen we in artikel 24 van de RVV (Regelement verkeersregels en verkeerstekens). De enige manier waarop dit wel zou mogen, is als op een officieel bord staat aangegeven dat jij jouw auto op die specifieke plek voor de oprit mag parkeren.

Zomaar een boete

Denk je nu, ach ik belemmer niemand en doe het toch? Dat kan je een boete á €95,- opleveren. Want een langslopende agent weet niet of jouw auto op dit adres thuishoort. Die agent kan dus gewoon denken dat een wildvreemde weigert om parkeerkosten te betalen en daarom voor een oprit staat, bijvoorbeeld. Ook is het voor agenten niet altijd op te zoeken of een auto op een bepaald adres thuishoort, bijvoorbeeld bij lease-auto’s.

Lees ook:

boom omkappen amersfoort

Mag je zomaar een boom omkappen in je eigen tuin?

Bomen zijn meestal mooi, maar soms staan ze ongelofelijk in de weg of houden ze veel zonlicht tegen....

Mag dat: met slippers autorijden?

Mag dat: een tentje opzetten in een park in Amersfoort?

Meer over

Gemeente

adv.